Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

WTA: Όλες πλην της Σαράποβα

Η συναρπαστική δράση επιστρέφει στο tour της WTA καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί το σπουδαίο τουρνουά Rogers Cup στο Τορόντο, με τη συμμετοχή των 9 εκ των 10 καλύτερων τενιστριών της παγκόσμιας κατάταξης, πλην της Μαρία Σαράποβα που είναι τραυματίας.

Η Σερίνα Γουίλιαμς επιστρέφει στα courts, μετά τον 53ο τίτλο της καριέρας του που κατέκτησε στο χωμάτινο τουρνουά στο Μπάσταντ πριν δύο εβδομάδες, καταλαμβάνοντας την κορυφή του ταμπλό στο Premier τουρνουά στο Τορόντο.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί μετά από δύο χρόνια στο Rogers Cup, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2011 ενώ το 2012 δεν πήρε μέρος στη διοργάνωση αφού είχαν προηγηθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ήθελε να ξεκουραστεί.

Στο Τορόντο θα βρεθεί η αφρόκρεμα του γυναικείου τένις, με μοναδική εξαίρεση τη Μαρία Σαράποβα που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της απ'το Wimbledon.

Μάλιστα, στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, δεν αποκλείεται να έχουμε εμφύλιο των Γουίλιαμς στον 3ο γύρο της διοργάνωσης των 2.3εκ. δολαρίων αφού η Βίνους κληρώθηκε στο πρώτο box του ταμπλό, όπου δεσπόζει το όνομα της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο.

Η Βίνους Γουίλιαμς στον 1ο γύρο της Premier 5 διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει την ημιφιναλίστ του Wimbledon, Κίρστεν Φλίπκενς ενώ αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Βελγίδας και μια qualifier στο 2ο γύρο, τότε θα συναντήσει την Σερίνα στη φάση των "16" της διοργάνωσης.

Με βάση τα seedings, η Σερίνα Γουίλιαμς ενδέχεται να συναντήσει στα προημιτελικά την Μαριόν Μπαρτολί που επιστρέφει μετά τον θρίαμβό της στο Wimbledon.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό κληρώθηκε επίσης και η Νο3, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, με την οποία υποτίθεται ότι θα συναντηθεί η Σερίνα στις "4".

Η Βικτόρια Αζαρένκα καταλαμβάνει το Νο2 του ταμπλό και έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει κατά πολύ την βαθμολογική της συγκομιδή αφού πέρυσι αποσύρθηκε, λόγω τραυματισμού, στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Στον 3ο γύρο η Βίκα ενδέχεται να συναντήσει την 15-Γέλενα Γιάνκοβιτς και στα προημιτελικά την κάτοχο του τίτλου, Πέτρα Κβίτοβα.

Να Λι, Κέρμπερ και Στόσουρ είναι επίσης στο κάτω μέρος του ταμπλό.
Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου