Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ATP: Ο Κυβερνήτης της Ουάσινγκτον

Τον τρίτο του τίτλο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, πανηγύρισε ο εξαιρετικός Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ο οποίος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία του για το US Open σε τρεις εβδομάδες, επικρατώντας στον Κυριακάτικο τελικό του Citi Open του Τζον Ίσνερ, μετά από μια σπουδαία ανατροπή στο σκορ.

Ανίκητος στην Ουάσινγκτον ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο καθώς ο Πύργος απ'το Ταντίλ διατήρησε το εκπληκτικό του σερί στην DC και πρόσθεσε τον τρίτο Citi Open τίτλο στην τροπαιοθήκη του.

Το Νο1 του ταμπλό, μετά από μια επιβλητική εβδομάδα στην πρωτεύουσα, κατέκτησε τον τίτλο στο 500αρι τουρνουά και έβαλε τις καλύτερες βάσεις για να πάει πανέτοιμος στη Νέα Υόρκη στο τέλος του Αυγούστου (26/08) προκειμένου να διεκδικήσει τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και πάλι στο Flushing Meadows, μετά το 2009.

Ο 24χρονος Αργεντινός, παρά το μέτριο ξεκίνημα στον τελικό, κατάφερε να βρει τις απαραίτητες λύσεις στο παντοδύναμο σερβίς του Τζον Ίσνερ και με 3-6, 6-1, 6-2 επί του Αμερικανού γίγαντα, επέστρεψε θριαμβευτικά στην Ουάσινγκτον μετά τους δύο σερί τίτλους το 2008 και το 2009.

Με τον καιρό να είναι ιδανικός στο William H.G. Fitzgerald Tennis Center, μετά από τα αρκετά προβλήματα που δημιούργησε η βροχή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Ντελ Πότρο παρουσιάστηκε πολύ δυνατός στα δύο τελευταία σετς του τελικού και έκανε την ανατροπή κόντρα στον προερχόμενο απ'τον τίτλο στην Ατλάντα, Τζον Ίσνερ ο οποίος δεν είχε σε καλή ημέρα το σερβίς του, βγάζοντας μόλις 6 άσους σε ολόκληρο το ματς και με 4 double faults.

Ο Ντελ Πότρο δεν ξεκίνησε καλά στον αγώνα και ο Ίσνερ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, πετυχαίνοντας το μοναδικό break στο εναρκτήριο σετ, στο 6ο game (4-2). Ο 28χρονος Αμερικανός, Νο20 της κατάταξης, δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το 1ο σετ με 6-3 σε 28 λεπτά, χωρίς να απειληθεί καθόλου το σερβίς του.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε αποκλειστικά στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ενώ οι επιστροφές του δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο ασταθές, σήμερα, σερβίς του Ίσνερ.

Με δύο breaks στο 2ο σετ, ο Λατινοαμερικάνος έφερε το ματς στα ίσια ενώ συνέχισε το ίδιο δυνατά και στο καθοριστικό σετ, όπου πέτυχε άλλα δύο breaks, φτάνοντας με άνεση στη νίκη μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος καριέρας για τον Ντελ Πότρο και ο δεύτερος στη φετινή σεζόν μετά τον επίσης 500αρι στο Ρότερνταμ τον περασμένο Φλεβάρη.

Οι 500 βαθμοί που κέρδισε στην Ουάσινγκτον, θα φέρουν τον Αργεντίνο στην 5η θέση της ATP Race (βαθμολογία της τρέχουσας σεζόν), αυξάνοντας τις ελπίδες του για συμμετοχή στο ATP world Tour Finals του Λονδίνου στις αρχές του Νοέμβρη.

Κυριακή 04/08: Τελικός Citi Open
1-Del Potro (Argentina) beat 8-Isner (U.S.) 3-6 6-1 6-2

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου