Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

WTA: Φουλ για τον 54ο τίτλο η Σερίνα

Η κυριαρχία της Σερίνα Γουίλιαμς στο γυναικείου tour, αναμένεται να έχει συνέχεια στο Τορόντο καθώς η Αμερικανίδα προκρίθηκε στον 9ο τελικό της για φέτος, μετά τη σπουδαία και δύσκολη νίκη που πέτυχε επί της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα στο 2ο ημιτελικό του Rogers Cup, κλείνοντας το ματς τίτλου με τη Σοράνα Κιρστέα.

Παρότι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο στομάχι της και φαινόταν ότι κάτι την απασχολούσε, η Σερίνα Γουίλιαμς κατάφερε να βάλει φρένο στις ορέξεις της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, στον μεταξύ τους μεγάλο ημιτελικό στο Τορόντο.

Η 31χρονη Αμερικανίδα, μετά από δύο πολύ κλειστά σετς, επιβλήθηκε με 7-6(3), 6-4 της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα που είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει την πρώτη της νίκη απέναντι στη Γουίλιαμς, όμως έφυγε για 6η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις με σκυμμένο το κεφάλι απ'το court.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις, πραγματοποιώντας πάρα πολλά λάθη στο ματς. Η αδιαμφισβήτητη ποιότητά της, το τρομακτικό της forehand, το φοβερό της σερβίς και η αποτελεσματικότητά της στις επιθετικές της εμπνεύσεις, στάθηκαν ικανά για να χαρίσουν στη Γουίλιαμς μια "άσχημη" νίκη, σφραγίζοντας το ραντεβού με τη Σοράνα Κιρστέα στον τελικό του Premier τουρνουά προετοιμασίας για το US Open.

Η Ρουμάνα που πραγματοποιεί το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της, θα σταθεί εμπόδιο ανάμεσα στη Γουίλιαμς και τον 54ο τίτλο της καριέρας της, με την Αμερικανίδα να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στον Καναδά.

Δύο φορές πήρε προβάδισμα με break στο εναρκτήριο σετ η Γουίλιαμς, όμως ισάριθμες φορές η Ραντβάνσκα εκμεταλλεύτηκε κάποια αδύναμα service games της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο, παραμένοντας στο παιχνίδι της διεκδίκησης του 1ου σετ.

Τελικά, η Αμερικανίδα κατέκτησε με 7-3 το tie break και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.

Μετά το τέλος του πρώτου σετ, η Σερίνα κάλεσε τον γιατρό του γηπέδου, καθώς οι ενοχλήσεις στο στομάχι της ήταν πολύ έντονες.

Στο εξίσου αμφίρροπο δεύτερο σετ, η Γουίλιαμς ανέτρεψε το προβάδισμα με 3-1 games της Άγκα και πέτυχε το καθοριστικό break στο 9ο game (5-4), σερβίροντας επιτυχημένα για τη νίκη με τη συμπλήρωση δύο ωρών αγώνα.

"Είχα αρκετό καιρό να την αντιμετωπίσω και είχα ξεχάσει πόσο flat χτυπάει. Μόλις συνήθισα τα χτυπήματά της, ήμουν λίγο καλύτερη. Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια μας" είπε η Γουίλιαμς μετά το ματς.

Η Αμερικανίδα τελείωσε το ματς με 42 winners αλλά και 46 αβίαστα λάθη ενώ η Πολωνή είχε μόλις 8 τελειώματα και 24 λάθη.

Κόντρα στην Κιρστέα, η Γουίλιαμς μετράει δύο νίκες, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ απ'τη Ρουμάνα η οποία στον πρώτο ημιτελικό πέτυχε σπουδαία νίκη με 6-1, 7-6(5) επί του Νο4 του ταμπλό, Να Λι.

Σάββατο 10/08: Ημιτελικά Rogers Cup
1-Serena Williams (U.S.) beat 3-Agnieszka Radwanska (Poland) 7-6(3) 6-4
Cirstea (Romania) beat 4-Li Na (China) 6-1 7-6(5)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου