Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΑΙΡΑ: Αρέσει! Και πού να δέσει…

Μετά τις καλές εντυπώσεις απέναντι σε Κροατία και Γερμανία η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα (19:00) τη Γαλλία στο πιο δυνατό τεστ της εν όψει Ευρωμπάσκετ.

Απέναντι στην Κροατία ήταν εξαιρετική επιθετικά, αλλά προβληματική αμυντικά. Χθες κόντρα στην πιο αδύναμη Γερμανία διατήρησε την καλή επιθετική παρουσία, αλλά ήταν σαφώς βελτιωμένη αμυντικά.

Η νέα Εθνική αρέσει, αλλά αφήνει ακόμη περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον. Κι αυτό γιατί αφενός μεν δεν έχει ακόμη «δέσει», μιας και μετρά μόλις 18 μέρες προετοιμασίας, αφετέρου δε μετρά σημαντικές απουσίες, στα πρόσωπα των Σπανούλη, Μπουρούση και Καϊμακόγλου.

Σήμερα είναι το πιο σημαντικό crash test προετοιμασίας απέναντι στην ισχυρή κι εκ των φαβορί του Ευρωμπάσκετ Γαλλία στον άτυπο τελικό του τουρνουά του Στρασβούργου. Οι τρεις προαναφερθέντες δεν θα είναι και πάλι στη διάθεση του Αντρέα Τρινκιέρι, που περιμένει να δει ατού και αδυναμίες απέναντι στους «τρικολόρ».

Οι δευτεραθλητές Ευρώπης κατεβαίνουν στο Ευρωμπάσκετ με ελλείψεις στους ψηλούς, αλλά και πλήθος ποιοτικών παικτών. Στη διάθεση του Βενσάν Κολέ είναι οι: Αλέξις Αζίνκα (Στρασμπούρ), Νικολά Μπατούμ (Μπλέιζερς), Νάντο Ντε Κολό, Μπορίς Ντιαό, Τόνι Πάρκερ (Σπερς), Αντουάν Ντιό (Παρί Λεβαλουά), Εβάν Φουρνιέ (Νάγκετς), Μικαέλ Ζελαμπάλ (Χίμκι), Τομάς Ερτέλ (Λαμποράλ Κούτσα), Σαρλ Καουντί (Λε Μαν), Τζόφρι Λοβερνιέ, Λίο Βέστερμαν (Παρτιζάν), Γιοάν Πετρό (Χοκς), Λοράν Πιετρούς (Νανσί), Κιμ Τιλί (Μούρθια).

Σε 49 ομάδες με τη Γαλλία η Εθνική μετρά 31 νίκες με πιο σημαντική αυτή στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005. Στο πιο πρόσφατο ματς των δύο ομάδων, στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, η Ελλάδα είχε ηττηθεί με 64-56.

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου