Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Παρέλαση κοκκινομάλληδων στο Εδιμβούργο

Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά βγήκαν στους δρόμους του Εδιμβούργου. Είχαν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι κοκκινομάλληδες.

Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια Πορεία Υπερηφάνειας στη Βρετανία και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Μπάλμοραλ και οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Καναδός κωμικός (και κοκκινομάλλης, φυσικά) Σον Χίτσινς.

Ο Χίτσινς δήλωσε ότι η πορεία είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να υψώσει κανείς ανάστημα στην προκατάληψη που υφίστανται όσοι έχουν καστανοκόκκινα μαλλιά.

«Αν και δεν είναι πραγματική λέξη, ο "κοκκινομαλλισμός" υπάρχει και ο εκφοβισμός υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι παιδιά υφίστανται πειράγματα ή πέφτουν θύμα bullying σε σχολεία, απλά και μόνο επειδή έχουν κόκκινα μαλλιά» είπε πριν από την πορεία ο Καναδός κωμικός.

Στη Σκωτία θεωρείται ότι ζει το ένα πέμπτο των κοκκινομάλληδων του πλανήτη.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της πορείας, ήταν: «Κοκκινομάλλης και υπερήφανος», «Για την αγάπη των καστανοκόκκινων μαλλιών» και «Ζήτω! Το κόκκινο, το πορτοκαλί και το χλωμό».

Source: http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου