Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ATP: Πολύ... σκληρός για να πεθάνει!!!

Παίζοντας, κατά διαστήματα, το καλύτερό του τένις σε hard court, ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε στα τρία σετς τον κορυφαίο τενίστα στα σκληρά court, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον 10ο φετινό του τελικό στο tour, πλήττοντας βαθμολογικά τον βασικό του αντίπαλο στη μάχη των δύο θρύλων για το Νο1 μέσα στο 2013!

Ο "σκληρός" Ράφαελ Ναδάλ είναι και πάλι εδώ, δυνατός και στη λιγότερο αγαπημένη του επιφάνεια!

Βγάζοντας τον καλύτερό του εαυτό στις κρίσιμες στιγμές του συναρπαστικού δεύτερου ημιτελικού του Rogers Cup απέναντι στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, ο 27χρονος Ισπανός με ένα φανταστικό tie break στο καθοριστικό σετ, λύγισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Μontreal Masters, εκεί όπου τον περίμενε από νωρίς ο κορυφαίος της διοργανώτριας χώρας, Μίλος Ράονιτς.

Ο Ναδάλ, έπαιξε πολύ μεγάλο και φουλ επιθετικό τένις προς το τέλος του αγώνα και με 6-4, 3-6, 7-6(2) επί του Νόλε, απαγόρευσε στον Σέρβο να κάνει όνειρα για υπεράσπιση του τίτλου στον Καναδά και θα τον πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην κατάταξη της ATP, αυξάνοντας κατά πολύ τις ελπίδες του να τερματίσει στην 1η θέση του κόσμου, μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου!

Με το forehand του να βγάζει φωτιές και το σερβίς του να είναι εκεί όταν το χρειαζόταν, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα θύμισε σε όλους το παρατσούκλι που τον ακολουθούσε, κυρίως στα πρώτα του τενιστικά βήματα (το "κτήνος") και διέψευσε όλους αυτούς που υποστήριζαν ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει τένις αξιώσεων στα hard courts, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του που τον άφησε εκτός δράσης για 7 μήνες.

Ο Ράφα διατήρησε το αήττητο στις σκληρές επιφάνειες φέτος και ετοιμάζεται για τον δεύτερο hard court Μasters τίτλο του στη σεζόν, μετά τον θρίαμβο στο Indian Wells τον Μάρτη.

Από την άλλη, ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε πολύ άσχημα τον αγώνα και έχασε σημαντικό χρόνο, αδυνατώντας να βρει ρυθμό στο σερβίς του. Σε αντίθεση με τον προημιτελικό απέναντι στον Γκασκέ, ο Σέρβος σέρβιρε πολύ άσχημα ενώ τα double faults του στοιχισαν στο εναρκτήριο σετ και κάποια αχαρακτήριστα αβίαστα λάθη στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στον τελικό της Κυριακής (22:00GR-Novasports), ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει το νέο μέλος της πρώτης 10αδας από την ερχόμενη Δευτέρα, τον Μίλος Ράονιτς ο οποίος επίσης χρειάστηκε το tie break του καθοριστικού σετ για να κάμψει την αντίσταση του Βάσεκ Πόσπισιλ με 6-4, 1-6, 7-6(4) στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Ναδάλ ο οποίος από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο3 της κατάταξης, θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του στη σεζόν, στον 10ο τελικό του για φέτος στα 11 τουρνουά που έχει πάρει μέρος (μόνο στο Wimbledon δεν πήγε τελικό)!

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική με τους δύο σπουδαίους τενίστες να ανεβάζουν σταδιακά το επίπεδο του τένις, όσο προχωρούσε ο ημιτελικός με αποκορύφωμα το καθοριστικό σετ όπου και οι δύο έπιασαν φανταστική απόδοση.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του ημιτελικού, ειδικά για το Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με το σερβίς του.

Ο Σέρβος με δύο double fault στο εναρκτήριο game του αγώνα, έδωσε ένα απρόσμενα πρόωρο break στον Ναδάλ με τον Ισπανό να εμφανίζεται πιο σταθερός και με καλύτερα πατήματα στο court.

Αφού έσωσε τρία break points του Νόλε στο δικό του πρώτο service game, ο 27χρονος Ισπανός συνέχισε να επιτείθεται στο forehand του Σέρβου ο οποίος με νέο double fault (το 5ο του στο στο σετ), χάρισε φθηνά ένα ακόμη break στον αντίπαλό του, στο 7ο game (5-2).

Ο Ράφαελ Ναδάλ απέτυχε να σερβίρει την πρώτη φορά, στο 5-2, για την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ, όμως στο 5-4 πραγματοποίησε ένα δυνατό service game και μετά από 44 λεπτά, πήρε προβάδισμα στα σετς, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Ο Τζόκοβιτς τελείωσε το 1ο σετ με 13 λάθη, πέντε εκ των οποίων double faults ενώ είχε 12 winners, την ίδια στιγμή που ο Ναδάλ είχε μόλις 5 winners και 11 λάθη.

Στο 2ο σετ, το επίπεδο του τένις ανέβηκε ακόμη περισσότερο και σε αυτό έπαιξε ρόλο η αισθητή βελτίωση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος συνέχισε την ανοδική του πορεία απ'το το τέλος του εναρκτήριου σετ και βελτιώνοντας κατά πολύ το σερβίς του, κατάφερε να κυριαρχήσει στο σετ.

Το Νο1 της κατάταξης, σε ένα game που έμοιαζε χαμένο, εκμεταλλεύτηκε κάποια αδικαιολόγητα λάθη του Ισπανού και πέτυχε το πολυπόθητο break στο 8ο game (5-3), πετυχαίνοντας πέντε συνεχόμενους πόντους απ'το 40/0.

Σερβίροντας για την κατάκτηση του 2ου σετ, ο Νόλε έσωσε έσωσε το μοναδικό break point του Ισπανού στο 2ο σετ και μετά απο 43 λεπτά, ισοφάρισε τον ημιτελικό.

Στο 3ο σετ το επίπεδο του τένις ανέβηκε ακόμη περισσότερο, με τους δύο κορυφαίους τενίστες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δείχνοντας μεγάλη διάθεση και θέληση για τη νίκη.

Ο πιο επιθετικός Ναδάλ, δημιούργησε τις μοναδικές ευκαιρίες για break στο καθοριστικό σετ, όμως ο Τζόκοβιτς ανέτρεψε το 15/40 του Ισπανού στο 4-3 και κατάφερε να διατηρήσει τις ελπίδες του για νίκη.

Οι δύο άνδρες, έλυσαν τελικά τις διαφορές τους στο tie break, εκεί όπου ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν εκπληκτικός και παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του, έφτασε στο 6-0 παίζοντας επιβλητικό και αποφασιστικό τένις.

Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να σώσει δύο match points και με το 44ο λάθος του στο ματς, έστειλε τον Ναδάλ στον μεγάλο τελικό!

Σε ένα από τα εντυπωσιακά ράλι που μας χάρισαν στο 3ο σετ, ο Ναδάλ έστειλε την μπάλα στο σώμα του Τζόκοβιτς που περίμενε στο φιλέ για να τελειώσει τον πόντο, με την μπάλα να βρίσκει στο πρόσωπο τον Σέρβο που δεν έδειξε διάθεση να δεχτεί τη συγνώμη του αντιπάλου του.

Πάντως, στη χειραψία των δύο στο φιλέ, μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζόκοβιτς χαμογέλασε στον Ναδάλ, όταν ο Ισπανός ξαναζήτησε συγνώμη απ'τον αντίζηλό του.

"Πάντα μια νίκη απέναντί του, είναι πολύ σημαντικό πράγμα για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος" είπε στα γαλλικά ο Ναδάλ στην courtside συνέντευξή του.

Πλέον, ο Ισπανός θα προσπαθήσει να κατακτήσει για τρίτη φορά το Rogers Cup, μετά το 2005 και το 2008, θέλοντας να συνεχίσει το αήττητο ρεκόρ που έχει απέναντι στον Ράονιτς, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις με τον Καναδό.

Δίχως αμφιβολία, ο Ναδάλ είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Μόντρεαλ.



Σάββατο 10/08: Ημιτελικά Montreal Masters
4-Nadal (Spain) beat 1-Djokovic (Serbia) 6-4 3-6 7-6(2)
11-Raonic (Canada) beat Pospisil (Canada) 6-4 1-6 7-6(4)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου