Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Αυστηρά χρονοδιαγράμματα ενόψει Γιούρογκρουπ

Αυστηρά χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί για την αναδιάρθρωση του Συνεργατισμού και δεν θα πρέπει να ξεφύγουμε από αυτά, προκειμένου το Γιούρογκρουπ της 13ης Σεπτεμβρίου να εγκρίνει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, στη Λευκωσία. Επομένως, κυβέρνηση, Κεντρική Τράπεζα και Βουλή επιβάλλεται να τηρήσουν πιστά τα χρονοδιαγράμματα, ώστε να καταστεί κατορθωτή η εκταμίευση της δεύτερης δόσης και η αναδιάρθρωση του

Συνεργατισμού, ενόψει προγραμματισμένων συνεδριών του ΔΝΤ και του Γιούρογκρουπ, στις οποίες θα ληφθεί η απόφαση για έγκριση της δόσης.

Στις 28 Αυγούστου το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τα σχετικά νομοσχέδια, τα οποία το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου θα τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στις 11 Σεπτεμβρίου το ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εξετάσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον Συνεργατισμό ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης.

Με τη σειρά τους, οι Υπουργοοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν σχετικά με την έγκριση ή όχι της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης στην Κυπριακή Δημοκρατία στο Γιούρογκρουπ της 13ης Σεπτεμβρίου στη Λιθουανία.

Επισήμανση των κομμάτων είναι η ανάγκη στήριξης του Συνεργατισμού και ανάκτησης των μετοχών από το κράτος.

Source: http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου