Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Υπουργικό Συμβούλιο: Προαγωγές ναι… αλλά χωρίς οικονομικό όφελος

-Ξεπάγωμα των προαγωγών για συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, αποφασίστηκε χθες από το Υ.Σ
-Οι προαγωγές εάν δεν βρεθεί άλλη φόρμουλα δεν θα συνοδεύονται με αντίστοιχη μισθολογική ανέλιξη
-Οι αυξήσεις που αντιστοιχούν στην προαγωγή, θα ισχύσουν μετά από 2-3 χρόνια, πιθανόν χωρίς αναδρομική ισχύ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η κυβέρνηση αναζητεί νόμιμους τρόπους πλήρωσης θέσεων χωρίς όμως οικονομική επιβάρυνση των δημοσίων ταμείων. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η ετοιμασία νομοσχεδίου από το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του οποίου θα επαναρχίσουν οι προαγωγές στο Δημόσιο.

Ωστόσο, οι προαγωγές εάν δεν βρεθεί άλλη φόρμουλα δεν θα συνοδεύονται με αντίστοιχη μισθολογική ανέλιξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθούν υψηλόβαθμες θέσεις σε υπηρεσίες όπου κρίνεται απαραίτητο να γίνουν προαγωγές. Σημειώνεται ότι τα οικονομικά οφέλη δεν συνοδεύουν τις προαγωγές και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παραμείνουν στην ίδια μισθολογική κλίμακα.

Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι οι αυξήσεις που αντιστοιχούν στην προαγωγή, θα ισχύσουν μετά από 2-3 χρόνια, πιθανόν χωρίς αναδρομική ισχύ.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα ηγέρθη από τον υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου, ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθούν από την ισχύουσα νομοθεσία οι προαγωγές στην Εθνική Φρουρά, καθότι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος.

Παρόμοια είναι τα δεδομένα και το Υπουργικό Συμβούλιο αντί να προχωρήσει στην εξαίρεση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τη νομοθεσία με τις πρόνοιες της οποίας πάγωσαν όλες οι προαγωγές, αποφάσισε και ανέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών την ετοιμασία νέας νομοθεσίας για να επιτρέπονται οι προαγωγές χωρίς οικονομικά οφέλη για όσους θα προάγονται.
Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου