Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εδώ και ένα –περίπου- εξάμηνο ο επενδυτικός όμιλος Marfin (MIG) κάνει προσπάθειες για πώληση του Hilton σε υποψήφιους ξένους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του INBusinessNews ο όμιλος της MIG επιδιώκει αποξένωση του ξενοδοχείου από τον περασμένο Ιανουάριο, προσπάθειες βεβαίως που έκαναν ενδιάμεση παύση λόγω των ραγδαίων και ακραίων οικονομικών εξελίξεων του Μαρτίου με τις γνωστές αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο.

Στη συνέχεια η MIG αναθέρμανε την εκστρατεία εξεύρεσης επενδυτή για πώληση του Hilton, στην οποία μάλιστα συνέτεινε και ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA). Ο Οργανισμός έφερε σε επαφή τη MIG με δυνητικό επενδυτή από το Ντουμπάι δίχως όμως να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Το INBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει πως και αυτή τη στιγμή ο επενδυτικός όμιλος της Marfin βρίσκεται σε επαφές με υποψήφιους επενδυτές και αναμένονται εξελίξεις έως το τέλος του έτους. 
 
Η τιμή που επιδιώκει να εξασφαλίσει η MIG για πώληση του Hilton ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές επί του θέματος, τιμή η οποία μάλιστα έχει ψαλιδιστεί λόγω της οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η Κύπρος. Δεν θεωρείται, όμως, ακατόρθωτο η MIG να πωλήσει το Hilton σε μια τιμή μεταξύ 50 και 60 εκ. ευρώ. 

 Την ίδια ώρα το Hilton βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση, ξεπέρασε την πρόσφατη εργασιακή αναταραχή με τους πλεονασμούς προσωπικού και τις απεργίες, ενώ έχει πλέον την καλύτερη εικόνα των τελευταίων ετών αφού και με τις πρόσφατες ανακαινίσεις άλλαξε ριζικά όψη κυρίως στον χώρο υποδοχής. Άλλωστε δαπανήθηκαν συνολικά 7 εκ. ευρώ την τελευταία πενταετία για αναβάθμιση του ξενοδοχείου. Μπορεί να υπήρχαν σχέδια για σαφώς μεγαλύτερες αλλαγές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, ωστόσο, αυτά «κόλλησαν» στις οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την οικονομική κρίση.

 Εάν τελικώς προκύψει συμφωνία με κάποιον επενδυτή για πώληση του ξενοδοχείου Hilton η MIG θα ολοκληρώσει τον κύκλο παρουσίας της στην Κύπρο, ο οποίος από το 2006 επεκτάθηκε από τον τραπεζικό έως τον κλάδο υγείας και από το εμπόριο στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου