Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έρχεται στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου – Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων

Θετική η ανταπόκριση του Yuli-Yoel Edelstein, Προέδρου της Ισραηλινής Βουλής, το κάλεσμα του Γιαννάκη Ομήρου για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στη διάρκεια της παραμονής του ο Yuli-Yoel Edelstein θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’

Στο πρόγραμμα, πέραν από το πιο πάνω περιλαμβάνει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, το οποίο περιλαμβάνει πρόνοια για σύσταση εκατέρωθεν Ομάδων Φιλίας.

Στη συνέχεια, θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ισραήλ στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενώ ο κ. Ομήρου θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ισραηλινού ομολόγου του.

Ο κ. Edelstein και η συνοδεία του θα έχουν επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και θα επισκεφθούν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο.

Την υποδοχή του κ. Edelstein, ο οποίος θα φτάσει στην Κύπρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Τatyana Edelstein, και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα αναλάβει εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα.

Πηγή: newsit.com 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου