Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Σήμερα η προσφυγή της Αρχιεπισκοπής για την Τρ. Κύπρου

Eπικρίσεις κατά του διοικητή της
Κεντρικής Τράπεζας
 ότι αρνήθηκε να τους δώσει τις
εκθέσεις της KPMG και της Pimco.
Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εξετάζει σήμερα την προσφυγή της Αρχιεπισκοπής και άλλων ιδρυμάτων της Εκκλησίας, που ζητούν αναστολή του δικαιώματος ψήφου στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής, που εκπροσωπεί το 18% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.

Για τις αγωγές ενημερώθηκε ο υπό σύσταση σύνδεσμος παλαιών και νέων μετόχων στη χθεσινή συγκέντρωση στη Λευκωσία, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Στη συγκέντρωση διατυπώθηκε η θέση ότι έγινε λανθασμένος υπολογισμός των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας.

Διατυπώθηκαν επίσης επικρίσεις κατά του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι αρνήθηκε να τους δώσει τις εκθέσεις της KPMG και της Pimco.

Την επόμενη εβδομάδα ιδρυτική συνέλευση
Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να γίνει η ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου εκπροσώπησης παλαιών και νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.
Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής, Κώστας Κατσαρός, ανέφερε ότι η δημιουργία του Συνδέσμου αποτελεί αυθόρμητη πρωτοβουλία του δικηγόρου Κύπρου Χρυσοστομίδη με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Στόχος πρόσθεσε, είναι να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος για εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων μετόχων και μικροκαταθετών.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε χθες ο Μακαριότατος με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κύριος Κατσαρός είπε ότι ήταν προγραμματισμένη.

Είπε επίσης ότι κατά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος διαβίβασε στον πρόεδρο Αναστασιάδη ορισμένα θέματα που είχαν συζητηθεί κατά τη σύσκεψη των παλαιών και νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Χωρίς απάντηση το ΔΣ
Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου δεν έχει δώσει απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιγοράς η οποία υπέδειξε ότι στη γενική συνέλευση πρέπει να παρουσιαστούν τα οικονομικά δεδομένα του συγκροτήματος.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου σε δηλώσεις στο Τρίτο χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ενημέρωση για τους ισολογισμούς.

Αν δεν μπορούν να τους δώσουν, είπε, ας δώσουν χρηματοοικονομικά στοιχεία για τα δεδομένα που δημιουργούνται.

Είναι οξύμωρο, πρόσθεσε, να ανακοινώνεις γενική συνέλευση και να μην ενημερώνεις τους μετόχους για την οικονομική κατάσταση της Τράπεζας. Προειδοποίησε ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει ενημέρωση η επιτροπή κεφαλαιογοράς θα επιβάλει κυρώσεις.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου