Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Βαρυσήμαντο διάγγελμα του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρυ για την Συρία

- Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρυ, προβαίνει σε διάγγελμα για το ζήτημα της Συρίας
- Παρέχονται αποδείξεις για το ότι ο Άσαντ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά

Μίλησα με τους αρχηγούς του Κογκρέσου, για το θέμα της χρήσης των χημικών στην Συρία. Χρειάζονται διαπραγματεύσεις πριν αναλάβουμε στρατιωτική δράση, ενώ με τον Πρόεδρο Ομπάμα συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ζητήσουμε την γνώμη του Αμερικανικού λαού.

Έτσι είναι απαραίτητο να παραθέσουμε ότι έγινε χρήση χημικών όπλων, έχουμε χιλιάδες πορίσματα και πληροφορίες για τις επιθέσεις που έγιναν σε συνοικία της Δαμασκού.

Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε την εμπειρία του Ιράκ, και έτσι αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα περισσότερα στοιχεία, αλλά κάποια στοιχεία θα γίνουν γνωστά μόνο στα μέλη του Κογκρέσου. Σε μικρή κλίμακα τα έχει χρησιμοποιήσει κατά του ίδιου του λαού κατ' επανάληψη.

3 μέρες πριν την επίθεση ο στρατός είχε ήδη προετοιμαστεί για την χρήση χημικών και ξέρουμε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες, τί ώρα εκτοξέυτηκαν οι πύραυλοι και που προσγειώθηκαν σε μέρη που κατέχει η Αντιπολίτευση.

Πριν βγουν τα video ήδη ξέραμε τι έχει συμβεί στην Δαμασκό από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών μας.

Ξέρουμε επίσης ότι γιατροί και νοσοκόμοι επιβεβαιώνουν ότι οι νεκροί δεν είχαν σημάδια στο σώμα τους από σφαίρες ή άλλα όπλα, παρά πέθαναν από ασφυξία.

355 οι νεκροί μέχρι στιγμής αυτή την στιγμή, οι πολίτες της Συρίας ζήσαν τον τρόμο της χημικής επίθεσης.

Γνωρίζουμε ότι ανώτατος αξιωματικός του στρατού που γνώριζε για την επίθεση πανικοβλήθηκε και για τις διεθνείς αντιδράσεις που θα δημιουργούνταν και μίλησε. Οι Σύροι είχαν αποκλείσει για 3 μέρες την περιοχή για να την "καθαρίσουν" από τα σημάδια ώστε να μπουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Τα στοιχεία είναι πέρα πάσης αμφιβολίας ότι ο Άσαντ βρίσκεται πίσω από την χημική επίθεση.

Τί πρέπει να πράξουμε απέναντι σε μια τέτοια προκληση προς την παγκόμια διεθνή τάξη; Χρειάστηκε ένας αιώνας με συνθήκες για την πλήρη απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων, που έχουν υπογράψει ακόμα και χώρες όπως το Ιράν.

Πρέπει να δράσουμε για να προστατέυσουμε τους Συμμάχους μας στην περιοχή που μας παρακολουθούν κατά πόσον οι ΗΠΑ είναι ικανές να αντιδράσουν και να παραμείνουν αξιόπιστες ή αν θα αφήσουμε τον κόσμο στην μοίρα του.

Ποιά είναι τα ρίσκα αν δεν κάνουμε τίποτα, και αφήνουμε ένα ληστή και δολοφόνο όπως ο Μπασαρ Αλ Άσαντ τί θα σκεφτεί ο ίδιος και ο υπόλοιπος κόσμος.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου