Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πανηγυρικά άνοιξε χθες βράδυ η 52η Γιορτή του Κρασιού

Ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα, θα λαμβάνουν χώρα για ένα δεκαήμερο, στον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού. Η 52η Γιορτή εγκαινιάστηκε χθες βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στις 8 αποψε η ομάδα Θεατρική Διαδρομή θα δώσει στο Δημοτικό Κηποθέατρο παράσταση του έργου της Μαρίνας Βρόντη «Καληνύφτα» σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.

Την ίδια ώρα στο Γήπεδο Αντισφαίρισης ο χορευτικός Όμιλος Αγίου Αθανασίου θα παρουσιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.

Εξάλλου στις 9 το βράδυ μπροστά από τον Βρακά η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων θα παρουσιάσει πρόγραμμα με τραγούδια του κρασιού.
Τα εγκαίνια της 52ης Γιορτής του Κρασιού, τελέστηκαν χθες βράδυ, στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη,

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε πως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος, η Γιορτή του Κρασιού καθίσταται ένα σημαντικό βήμα υποστήριξης προς τα κυπριακά προϊόντα και επαναβεβαίωση της πίστης και της θέλησης να επανέλθει η πατρίδα σε καλύτερες ημέρες.

Υπογράμμισε επίσης ότι η γιορτή είναι και θα παραμείνει ένα αφιέρωμα στο κρασί, το αρχαιότερο προϊόν της κυπριακής γης, που εκφράζει τη μακραίωνη παράδοση της Κύπρου, στηρίζει τους Κύπριους παραγωγούς και παραμένει όλα αυτά τα χρόνια μια κατεξοχήν λαϊκή γιορτή.

Οι επισκέπτες της Γιορτής, εκτός από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν άφθονο κυπριακό κρασί και καλό φαγητό, υγειονομικά ελεγμένο, ενώ θα μπορούν να περιηγηθούν στα 70 περίπτερα που λειτουργούν για το κρασί στον χώρο του Δημοσίου Κήπου.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου