Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Παραδίδεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη ο 25χρονος δραπέτης

   Στο νησί είχε καταφύγει μετά την απόδρασή
    του χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο
Άκρως επικίνδυνος, έχει χαρακτηριστεί από τις ελληνικές αρχές, ο 25χρονος ελληνοπόντιος δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος συνελήφθη προ δεκαημέρου στην Κύπρο.

Στο νησί είχε καταφύγει μετά την απόδρασή του χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο. Ο κατάδικος βρήκε «συνεργάτες» στη Λεμεσό και δραστηριοποιήθηκε παράνομα στη ...δουλειά που γνώριζε. Στην Ελλάδα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης για υποθέσεις ένοπλων ληστειών τραπεζών, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και απόπειρας ανθρωποκτονιών.

Βρέθηκε ένοχος σε 45 υποθέσεις και μετά την καταδίκη του εγκλείστηκε με συνεργάτη του στις φυλακές Αλικαρνασσού, εκτίοντας μέχρι την απόδρασή του 4 χρόνια της πολύχρονης ποινής του.

Μετά την σύλληψη του 25χρονου στη Λεμεσό για 9 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από κατοικίες, ο ύποπτος κατηγορήθηκε γραπτώς κι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ.
Μετά το επείγον σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την ταυτότητα και το ιστορικό του 25χρονου, ο δραπέτης συνελήφθη και πάλι.

Χθες παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο Λεμεσού, όπου δημοσιοποιήθηκε η οδηγία του Γενικού Εισαγγελέα να εκδοθεί στην Ελλάδα. Ο 25χρονος δεν έφερε ένσταση, οι καταγγελίες που αντιμετωπίζει στην Κύπρο διαγράφηκαν, αφού εντός 10ημέρου θα απελαθεί και θα αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη για σοβαρότερα αδικήματα.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου