Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Φουντώνει η κόντρα Αρχιεπίσκοπου – Χριστόφια! «Δημήτρη κάνε την αυτοκριτική σου» το μήνυμα που έστειλε ο Μακαριότατος

- Βρήκε μια ανθούσα και ευημερούσα Κύπρο και παρέδωσε ένα μέρος του λαού να πεινά είπε ο Αρχιεπίσκοπος
- «Του δίνω την εξουσιοδότηση να πάρει όλα τα λεφτά της Αρχιεπισκοπής αν αυτό θέλει»
- Δεν νομίζω οι Τούρκοι να επιστρέψουν την Αμμόχωστο είπε ο Μακαριότατος


Απάντηση στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του Δημήτρη Χριστόφια, στις αναφορές του ιδίου στον Παχύαμο Τηλλυρίας την περασμένη Κυριακή πως, ό,τι δεν κατάφερε να ισοπεδώσει ο κ. Χριστόφιας θα το πράξει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει λίγη αυτοκριτική λέγοντας «λίγη αυτοκριτική εκ μέρους του κ. Χριστόφια νομίζω ότι δεν βλάπτει».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης πως ο κ. Χριστόφιας θα πρέπει να κάνει αυτήν την ενδοσκόπηση γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια εκείνος ήτο- όπως είπε- επικεφαλής αυτού του λαού. Βρήκε, συνέχισε, μια ανθούσα και ευημερούσα Κύπρο και παρέδωσε, όπως ανέφερε « ένα μέρος του λαού να πεινά».

Με έχει αποκαλέσει λαϊκιστή συνέχισε, σημειώνοντας πως ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε στο λαϊκισμό.

Πρόσθεσε ακόμη πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτός ο λαός να ζήσει χαρούμενος και ευτυχισμένος εδώ στην γη των πατέρων του και όχι ένα μέρος αυτού του λαού να πεινά. Ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει λέγοντας πως «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος, εγώ συμπαρίσταμαι των πεινώντων» .

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Χριστόφια ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει πολλά εκατομμύρια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απήντησε « του λέω απερίφραστα, ότι δεν τύχαμε κουρέματος, όπως έτυχαν εκείνοι που είχαν χρήματα στις τράπεζες».

Επειδή δεν είχαμε είπε, δεν κουρευτήκαμε.

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα παρακάτω, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε τον κ Χριστόφια δίδοντας του- όπως είπε- εξουσιοδότηση, να πάει σε όλες τις τράπεζες, σε όλους τους λογαριασμούς που έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή και όσα έχει, να τα πάρει.

«Είναι δικά του, να τα πάρει» είπε, λέγοντας πως του δίνει, αυτή την εξουσιοδότηση.

Ερωτηθείς για το θέμα της Αμμοχώστου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β ανέφερε πως δεν έχει καμία ενημέρωση, επαναλαμβάνοντας πως οι « Τούρκοι είναι σκληροί».

Καλήν θέληση οι Τούρκοι είπε, ούτε είχαν, ούτε έχουν, ούτε θα έχουν και ευχήθηκε να διαψευσθεί.

Εύχομαι πρόσθεσε, να έχουν καλή θέληση και να προσφέρουν την Αμμόχωστο ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με ένα θετικό βήμα.

Δυσκολεύομαι όμως να το πιστέψω, είπε, και ευχήθηκε να διαψευστεί.

Πηγή: newsit.com.cy

https://www.facebook.com/OlaTaNea

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου