Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με την ανέγερση της καινούργιας πτέρυγας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι υπολογίζουν πως το εργοτάξιο θα αρχίσει δουλειά αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές δεδομένου ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο, το κτίριο θα πρέπει να παραδοθεί εντός 36 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Ωστόσο δεν έχει ακόμα επιλυθεί το θέμα της εξεύρεσης προσωρινού χώρου στάθμευσης που θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την εκτέλεση των έργων στο χώρο στάθμευσης μπροστά από την κεντρική είσοδο του υφιστάμενου κτηρίου. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάσει η διεύθυνση του Νοσοκομείου είναι και η χρήση του χώρου στάθμευσης της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσηλευτήριο.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο η επέκταση του Νοσοκομείου θα γίνει με τη μέθοδο Μελέτη - Κατασκευή και Συντήρηση για περίοδο 12 χρόνων. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι 36 μήνες με την παράδοση να υπολογίζεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, ενώ ο θεμέλιος λίθος του έργου τοποθετήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2013 από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η δαπάνη είναι της τάξης των €20.133.000,00 (+ Φ.Π.Α.) και το έργο αφορά την ανέγερση νέας πτέρυγας συνολικού εμβαδού 19.700 m². Στο καινούργιο κτίριο θα στεγαστούν μεταξύ άλλων, Εξωτερικά Ιατρεία, Φαρμακείο, Φυσιοθεραπευτήριο, Τράπεζα Αίματος, Τμήματα Αιμοκάθαρσης, Μεσογειακής Αναιμίας, Αιμοληψίας Ασθενών, Επεξεργασίας, Διασταυρώσεων και Ελέγχου, Βιοκλινικά Εργαστήρια και Σταθμός Νοσηλευτών. Επιπλέον περιλαμβάνονται αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη, καφετέρια, αποθήκες, χώροι στάθμευσης και διαμόρφωση και τοπιοτέχνηση του περιβάλλοντος χώρου.

Το νέο κτίριο θα συνδέεται με το υφιστάμενο νοσοκομείο με δύο γέφυρες, στον 1ο και τον 3ο όροφο. Θα κατασκευαστούν επίσης δύο υπόγεια, ένα ημιυπόγειο και ισόγειο εκτός από τους τέσσερις ορόφους, εκ των οποίων ο δεύτερος όροφος θα είναι κέλυφος, ενώ ο τέταρτος όροφος θα στεγάσει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου