Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Χάσικος: Δεν σε εμπιστευόμαστε κύριε Κιττή

Ο πρόεδρος της CYTA Στάθης Κιττής όφειλε να είχε υποβάλει την παραίτηση του, από τη στιγμή που εναντίον του διερευνώνται σκάνδαλα αυτού του μεγέθους, δήλωσε χθες βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος

Σχολιάζοντας δηλώσεις στις οποίες προέβη προ ημερών ο Στάθης Κιττής, ότι συνεργάζεται με όλες τις κυβερνήσεις και ότι αν αυτές τον εμπιστεύονται τότε θα συνεχίσει, ο κ. Χάσικος απάντησε χαρακτηριστικά «Δεν σε εμπιστευόμαστε κύριε Κιττή», προσθέτοντας, «δεν μπορεί να είσαι υπό διερεύνηση για σκάνδαλα αυτού του μεγέθους και την ίδια στιγμή να προΐστασαι αυτού του υπέρ οργανισμού που ακούει στο όνομα CYTA».

«Θα έπρεπε να είχε φύγει», ανέφερε ο ΥΠΕΣ και «θα έπρεπε να το είχε καταλάβει από μόνος τους και να υποβάλει την παραίτηση του, αφού αυτό αποτελεί θέμα ύψιστης ηθικής τάξης. Δεν μπορεί», πρόσθεσε, «να είναι εκεί και να λειτουργεί ως να μην έχει συμβεί τίποτε, ως να μην διερευνάται. Διερευνάται, ελέγχεται και όφειλε να είχε πάει στο σπίτι του μέχρι νεοτέρας»

Ο ΥΠΕΣ, που μιλούσε στους δημοσιογράφους στο φεστιβάλ δεκαπενταυγούστου που διοργανώνεται στη Λόφου, σχολιάζοντας ψιθύρους περί δήθεν κουκουλώματος των όσων έχουν συμβεί, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νοεφύτου και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρου Κυπριανού ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται από την αστυνομία αλλά και τη Διερευνητική επιτροπή που έχει διοριστεί από το υπουργικό και τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει.

Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και ενότητα αφού τα προβλήματα που καλείται σήμερα το κράτος να διαχειριστεί είναι πολλά και σοβαρά. Απαιτείται πρόσθεσε η ύψιστη συναίνεση, έτσι ώστε η Κύπρος να καταφέρει να βγει από όλα αυτά τα αδιέξοδα. «Την ίδια στιγμή», είπε, η χρηστή διοίκηση πρέπει να υπάρχει, κατ’επέκταση, η Διερευνητική επιτροπή συνεχίζει το έργο της, ταυτόχρονα και η αστυνομία».

Εκ πρώτης όψεως σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν πάρα πολλά αλλά και ενδιαφέροντα αποτελέσματα από τις έρευνες, ιδιαίτερα από πλευράς αστυνομίας σε σχέση με το άνοιγμα λογαριασμών των διερευνώμενων προσώπων.

Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, είναι μια μεγάλη ευκαιρία και συνάμα πρόκληση για την πολιτεία, να οδηγήσει όσους, αν και εφόσον διαφανεί ότι συμμετείχαν σε σκάνδαλα, ενώπιον δικαστηρίου και αν αυτό αποφασίσει ότι θα πρέπει κάποιοι από αυτούς να οδηγηθούν στις φυλακές, να οδηγηθούν.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου