Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Πυροβολισμοί στο εξοχικό του Αβ. Νεοφύτου

Στόχος επίθεσης με πυροβόλο όπλο έγινε τέλη Ιουλίου το εξοχικό του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα της Πάφου.

Σύμφωνα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Πολίτη», περί τα τέλη Ιουλίου (εικάζεται την Τρίτη 30 Ιουλίου), η εξοχική κατοικία του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από τη δυτική πλευρά του σπιτιού. Οι βολίδες από πυροβόλο όπλο, τρύπησαν τον υαλοπίνακα του καθιστικού και σταμάτησαν στον τοίχο της τραπεζαρίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον μόνιμο κηπουρό της οικίας, ο όποιος και ενημέρωσε τον ευρισκόμενο στη Λευκωσία Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στη σκηνή μετέβηκαν άνδρες των αρχών ασφάλειας και διενέργησαν τις πρώτες εξετάσεις. Οι αρχές της Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν στην «Κ» την είδηση συμπληρώνοντας ότι γίνονται έρευνες με πάσα μυστικότητα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι πυροβολισμοί να ρίχτηκαν είτε υπό μορφή προειδοποίησης, είτε για εκφοβισμό σε σχέση με θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσφατα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έλαβε ένα περίεργο τηλεφώνημα, από το εξωτερικό, ή από τηλέφωνο με ξένο αριθμό.

Η εξοχική κατοικία βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο, δεξιά του δρόμου από την Πολη Χρυσοχους προς την Αρακά και εκεί η οικογένεια του κ. Νεοφύτου περνά μεγάλο μέρος των θερινών διακοπών της

Αντιδράσεις
Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση με πυροβόλο όπλο, κατά της εξοχικής κατοικίας του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα.

"Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ` όλους γιατί ο πραγματικός της στόχος είναι η σταθερότητα και η δημοκρατίας στον τόπο μας .

Πίσω από την επίθεση κρύβονται συμφέροντας που επιζητούν και επενδύουν στην καλλιέργεια του φόβου και στον εκφοβισμό πολιτικών στελεχών.

Αναμένουμε από τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους να ερευνήσουν με σχολαστικότητα το συμβάν με στόχο τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Κίνημα Οικολόγων καταδίκασε την επίθεση με πυροβόλο όπλο κατά της οικίας του Προέδρου του ΔΗΣΥ

"Δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές επιθέσεις τέτοιας μορφής που μας φέρνουν πίσω σε εποχές βίας, μισαλλοδοξίας και εθνικού διχασμού. Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας στην οικογένεια του κ. Αβέρωφ. Καλούμε όλους τους πολιτικούς χώρους να διατηρήσουν - πέραν των θεμιτών πολιτικών διαφορών- ένα κλίμα υγιούς Δημοκρατίας απαλλαγμένο από βίαιες εκφράσεις και πράξεις βανδαλισμού", τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμαχία Πολιτών.

"Καλούμε την Αστυνομία να επιταχύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης και να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα ευρήματα της. Τέτοιες εγκληματικές πράξεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από μια δημοκρατική κοινωνία, αλλά ούτε και μπορεί να παραμένουν ανεξιχνίαστες. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, απορρίπτουν κάθε μορφή εκφοβισμού και βίας και προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού την κοινωνική ενότητα ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας", υπογραμμίζεται.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου