Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γκέτεμπορκ ή Τρένσιν η Ομόνοια (video)

Τον νικητή του ζευγαριού Γκέντεμποργκ Σουηδίας - Τρένσιν Σλοβακίας (0-0 το πρώτο ματς) θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ομόνοια εάν καταφέρει τελικά να αποκλείσει την Άστρα. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας.

Με βάση την ιστορία των δύο ομάδων, το φαβορί είναι η Σουηδική ομάδα, αλλά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στην Σουηδία, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

ΤΡΕΝΣΙΝ
Η Τρένσιν είναι πρωτάρα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή στο Europa League, μετά την 3η θέση που τερμάτισε πέρσι στο Σλοβακικό πρωτάθλημα. Θέση που ήταν και η καλύτερη στην σύντομη (ιδρύθηκε το 1992) ιστορία της. Στο παλμαρέ της περιλαμβάνονται ένα πρωτάθλημα Β' κατηγορίας (2011) της χώρας και τρεις δεύτερες θέσεις στην ίδια κατηγορία. Αγωνίστηκε τέσσερις φορές και στο Κύπελλο Ιντερτότο, χωρίς όμως κάποιο αξιοσημείωτη πορεία.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σλοβάκος Λούμπομιρ Νοσίτσκι, ενώ το ρόστερ αποτελείται κυρίως από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Στο ρόστερ υπάρχουν επίσης δύο Βραζιλιάνοι, ένας Αργεντινός, ένας Νιγηριανός, ένας Ολλανδός (δανεικός από Άγιαξ), ένας Σέρβος και ένας Βόσνιος.

Τα χρώματα της είναι κόκκινο και άσπρο (εντός), ενώ η δεύτερη στολή είναι μαύρο και κίτρινο. Φυσική της έδρα είναι το Štadión na Sihoti στην πόλη Τρενσίν, χωρητικότητας 4,5 χιλ. θέσεων.

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
Η Γκέτεμπορκ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Σουηδίας μαζί με τη Μάλμοε. Είναι η μόνη Σκανδιναβική ομάδα που κέρδισε Ευρωπαϊκό τίτλο. Πήρε το ΟΥΕΦΑ το 1982 και το 1987.

Το παλμαρέ της: 18 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα Σουηδίας,δυο κύπελλα ΟΥΕΦΑ (1982-1987) και δυο παρουσίες σε ημιτελική φάση Τσάμπιονς Λινγκ (85-86,92-93).

Ιδρύθηκε το 1904 και έχει έδρα το στάδιο Ούλεβι χωρητικότητας 18.000 θεατών.

Πέρσι τερμάτισε στην 7η θέση. Μέχρι στιγμής φέτος, μετά από 16 αγωνιστικές είναι στην 4η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Προπονητής της είναι ο 38χρονος Σουηδός Mikael Stahre. Το δυναμικό της αποτελείται κυρίως από Σουηδούς ενώ υπάρχουν και ξένοι (από Ισλανδία, Νορβηγία, Δανία και Βραζιλία.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του χθεσινού μεταξύ τους αγώνα:


Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου