Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

760 Βρετανοί νεκροί από τον καύσωνα!

Μπορεί οι θερμοκρασίες των 30 βαθμών να φαίνονται χαμηλές για τους Μεσογειακούς λαούς όμως στη Βρετανία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 760 άνθρωποι.

Ο καύσωνας που έχει πλήξει τη Μεγάλη Βρετανία αφήνει πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 760 νεκρούς μέχρι αυτή τη στιγμη. Τις τελευταίες μέρες οι θερμοκρασίες δεν έχουν πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς κελσίου και σύμφωνα με τις προβλέψεις τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί ο καύσωνας, με πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι εάν όντως συνεχίσουν αυτές οι θερμοκρασίες ο αριθμός των νεκρών μπορεί και να διπλασιαστεί.

Στο Βορρά ακόμα και οι 30 βαθμοί κελσίου, που φαίνεται μια «αστεία» θερμοκρασία για όσους ζουν στη Μεσόγειο, προκαλεί σοβαρά προβλήματα αφού σε αυτές τις περιοχές η ηλιοφάνεια διαρκεί περισσότερο, τα επίπεδα υγρασίας εκτοξεύονται και δεν υπάρχει τρόπος για τους ανθρώπους να δροσιστούν εφόσον δεν υπάρχουν κλιματιζόμενοι χώροι.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους Βρετανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην υποστούν θερμοπληξία, να πίνουν άφθονο νερό και να παραμένουν σε όσο το δυνατό δροσερότερα σημεία. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει δώσει οδηγίες όπως δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθής κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και κυρίως αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Το δίκτυο υδροδότησης του Λονδίνου αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης νερού. Ορισμένες εταιρείες που υδροδοτούν περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως η Affinity, προειδοποίησαν τους καταναλωτές να κάνουν πιο λελογισμένη χρήση του νερού.

Πηγή: http://24news.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου