Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μια στολή που σταματά τις επιθέσεις από… καρχαρίες!

Ερευνητές έχουν σχεδιάσει μια στολή κατάδυσης που μπορεί να αποβεί σωτήρια αφού αποτρέπει καρχαρίες από το να επιτεθούν σε όποιον τις φοράει!

Μετά από έρευνες αυστραλοί επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν μια νέα αδιάβροχη στολή που μπορεί να προστατεύει τους δύτες από τους… καρχαρίες!

Η ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής σε συνεργασία με τους σχεδιαστές του Shark Attack Systems σχεδίασαν μια στολή που «ξεγελά» τους καρχαρίες λόγω των μοτίβων που είναι τυπωμένα πάνω της.

Οι καρχαρίες δεν βλέπουν χρώματα και γι’ αυτό το λόγο οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα μοτίβο με γραμμές σε μπλε και λευκό χρώμα που ουσιαστικά λειτουργούν σαν καμουφλάζ για τους δύτες που την φορούν.

Οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι Οι στολές αυτές θα μπορούσαν να σώσουν ζωές όσων κολυμπούν σε επικίνδυνα νερά, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους, αφού οι καρχαρίες μπορεί να στηρίζονται ιδιαίτερα στην αίσθηση της όσφρησης τους για να κυνηγούν αλλά και η όραση είναι ένα βασικό εργαλείο που οδηγεί τελικά στην επίθεση.

Οι συγκεκριμένες στολές έχουν δοκιμαστεί με καρχαρίες στον ωκεανό, αλλά όχι φορεμένα από ανθρώπους. Τα τεστ θα συνεχιστούν, αλλά ήδη οι δημιουργίες πωλούνται ήδη για 495 δολάρια.

Πηγή: http://24news.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου