Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Στόχος το 2016 να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα

Στόχος μας, είπε ο κύριος Γεωργιάδης,
 είναι να δημιουργήσουμε βιώσιμα δημοσιονομικά
Η κυβέρνηση ενεργεί στο πλαίσιο ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής και παράλληλα με τον εξορθολογισμό και τη μείωση των δαπανών, συνεχίζει να προωθεί μέτρα για ενθάρρυνση και διανοιξη νέων ευκαιριών οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Κύπρος έχει να διανύσει δύσκολη περίοδο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τα οικονομικά της στη βάση πολύ συντηρητικών εκτιμήσεων, χωρίς να παρασύρεται από την κάπως καλύτερη εικόνα που παρουσιάζεται στα δημοσιονομικά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013.

Δεν θέλουμε, είπε, να επαναλάβουμε τα σφάλματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι σχεδιάσμοί για τα οικονομικά βασίζονταν σε υπερεκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετα ελλείμματα.

Στόχος μας, είπε ο κύριος Γεωργιάδης, είναι να δημιουργήσουμε βιώσιμα δημοσιονομικά, ώστε οι δαπάνες να προσαρμόζονται με τα έσοδά μας και έως το 2016 να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Παράλληλα, είπε, ανακοινώνουμε μέτρα για ενθάρρυνση της οικονομικής δραστηριότητας. Αναφερόμενος στη φορολογική αμνηστεία, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι πρόκειται για άνοιγμα παραθύρου, ώστε να εισέλθουν με συγκεκριμένο και στοχευμένο τρόπο κεφάλαια στην πραγματική οικονομία, να υπάρξει ρευστότητα και να γίνουν επενδύσεις.


Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου