Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινόσαυρου!

Nasutoceratops Titusi είναι η ονομασία του νέου είδους δεινόσαυρου που ανακαλύφθηκε στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών...

Ο Nasutoceratops Titus είναι το νέο είδος δεινόσαυρου που ανακάλυψαν οι ερευνητές στην πολιτεία Γιόυτα των ΗΠΑ και φέρεται να ήταν 4,5 μέτρα ψηλός όταν ζούσε στη Γη.

Υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο είδος δεινόσαυρου έζησε στη Γη πριν απο 75 εκατομμύρια χρόνια. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι το μακρύ κέρατο που βρίσκονταν στη μύτη του αλλά και ένα άλλο ζευγάρι μακριών και ίσιων κεράτων που βρίσκονταν πάνω από τα μάτια του. Αυτό το είδος του δεινόσαυρου θυμίζει τους τρικεράτωψ, ήταν και αυτά τετράποδα και ζούσαν σε κοπάδια.

Ο παλαιοντολόγος που δημοσίευσε τη μελέτη για το καινούργιο είδος, Scott Sampson, ανέφερε στο National Geographic ότι η τελευταία ανακάλυψη αποδεικνύει την σημασία της Αμερικής ως της τελευταίας μεγάλης περιοχής που δεν έχει εξερευνηθεί πλήρως για απολιθώματα. «Το τελευταίο εύρημα δημιουργεί καινούργια ερωτήματα και μυστήρια. Μόλις ξεκινάμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο των δεινοσαύρων».

Πηγή: http://24news.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου