Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Προς ολοκλήρωση το President

Εντός των επόμενων μηνών ολοκληρώνεται το μεγαλεπήβολο project της Rotos Developers, με την επωνυμία: President. 

Το ύψος του κτηρίου που ανεγείρεται επί της λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη φτάνει τα 75 μέτρα, ενώ «βλέπει» το Προεδρικό Μέγαρο, απ’ όπου προφανώς έχει πάρει και το όνομά του.

Αυτό που διαφοροποιεί το κτήριο από άλλες συμβατικές κατασκευές είναι η ενεργειακή του απόδοση, αφού η χρήση φωτοβολταϊκών σε ένα δίσκο στην οροφή του κτηρίου και το σύστημα αυτοματισμού των μηχανημάτων θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου με ηλεκτρικό κατά 67% από οποιοδήποτε άλλο κτήριο.

Οι πιο πάνω προδιαγραφές και παράμετροι καθιστούν το President το πρώτο κτήριο ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α’ στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η κατασκευάστρια και ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Eπενδυτικό ενδιαφέρον

Μάλιστα, λίγο πριν την ολοκλήρωσή του το President έχει ελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες κυπριακές και ξένες εταιρείες που σχεδιάζουν μάλιστα για εξολοκλήρου αγορά του κτηρίου για να στεγάσουν τα γραφεία τους σε χώρο υψηλών προδιαγραφών και που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις επιχειρησιακής και λειτουργικής δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του INBusinessNews οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές για την τελική συμφωνία της εταιρείας με επίδοξους αγοραστές.

Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη κατασκευής του President φέρουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ζήνωνα Α. Ζήνωνος, του δρα μηχανικού Σωκράτη Ιωαννίδη, που έχει ως βάση του τις ΗΠΑ και του γνωστού Κύπριου interior designer Περικλή Λιάτσου.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου