Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανοίγουν τους λογαριασμούς όσων ευθύνονται για το σκάνδαλο με τη Cyta

Οι ανακριτές στην υπόθεση της αγοραπωλησίας του τεμαχίου που ανήκε στον Τ/κ Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά και τελικά πωλήθηκε στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta, θα προχωρήσουν σύντομα στο άνοιγμα λογαριασμών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Κι αυτό για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν κατατεθεί χρήματα στους λογαριασμούς τους που σχετίζονται με την υπόθεση. Σε περίπτωση που εντοπιστούν χρήματα, δεν αποκλείεται το να ζητηθεί η παγοποίησή τους για να εξεταστεί από πού προέρχονται.

Οι ανακριτές της υπόθεσης ζήτησαν περαιτέρω στοιχεία όσον αφορά τις αναφορές για επιταγές που εξέδωσε ο κ. Λιοτατής προς συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον χρόνο που εκδόθηκαν, τον σκοπό κ.ά.

Την ίδια ώρα, το πόρισμα της ΚΥΠ αφήνει εκτεθειμένα τα μέλη της που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της πώλησης της περιουσίας του 73χρονου Τ/Κ στην εταιρεία Wadnic Trading ltd. Η εσωτερική έρευνα της ΚΥΠ ολοκληρώθηκε και αυτό το διάστημα συντάσσεται το πόρισμα, προκειμένου να τεθεί ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και εν συνεχεία ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για τις όποιες διώξεις.

Πάντως, μέσα από το ανακριτικό υλικό ότι ο Τουρκοκύπριος δεν κατοικούσε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές.

Πηγή: http://24h.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου