Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΤΥΚ: Διακανονισμός του Ταμείου Προνοίας πριν την εθελούσια έξοδο – Επίκεντρο συνάντησης ΥΠΟΙΚ – ΕΤΥΚ τα ΤΠ της Τρ. Κύπρου

-Πίστωση 10 ημέρων ζήτηση ο ΥΠΟΙΚ
-Συνεχίζεται η διαβούλευση με Τρόικα για μέλλον Ταμείων
-Ζητούν άμεση χρήση του 40% για καταβολή του Ταμείου Προνοίας

Πίστωση χρόνου 10 ημερών ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ώστε να διαβουλευθεί με την τρόικα, για το θέμα της αποδέσμευσης του 40%, για καταβολή του Ταμείου Προνοίας στους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν από την Τρ. Κύπρου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΤΥΚ που κυκλοφόρησε πριν από λίγο τονίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας της συνδικαλιστικής οργάνωσης τραπεζοϋπάλληλων (ΕΤΥΚ), συζητήθηκαν με τον κ. Υπουργό όλα τα θέματα που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκεται η Κυβέρνηση και αφορούν το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης που τέθηκε την περασμένη Παρασκευή ενώπιον των 5600 υπαλλήλων της νέας Τρ. Κύπρου.

Η ΕΤΥΚ έθεσε επιτακτικά το θέμα της άμεσης κατάθεσης χρημάτων που θα καλύψουν τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (τα χρήματα αυτά είναι μέρος του μνημονίου), ενώ παράλληλα ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη να βοηθήσει να αποδεσμευθεί το 40% από το λογαριασμό του Ταμείου Προνοίας ούτως ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν άμεσα να τα κάνουν χρήση (όσοι επιλέξουν να αποχωρήσουν).

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο ουσιαστική συζήτηση έγινε και για τη διασφάλιση του υπόλοιπου Ταμείου σύμφωνα και με τις διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου