Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κατεχόμενα: Έξαλλος ο Κιουτσούκ – Η πτώση της «κυβέρνησης» είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας

Σε αναφορά του για το Κυπριακό, είπε πως οι προσπάθειες έχουν σταματήσει εδώ και ένα χρόνο. Μετά την εκλογή του, συνέχισε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να κάνει κάποιες αντιφατικές δηλώσεις, ενώ είναι γνωστό που διάκεινται υπέρ της λύσης, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τον Οκτώβριο.

Η πτώση της «κυβέρνησης» είναι μια επίθεση κατά της δημοκρατίας, δήλωσε ο απελθών «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ επιτιθέμενος στους οκτώ πρώην «βουλευτές» του που συνέβαλαν σε αυτό.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή στην Άγκυρα όπου μετέβη για επαφές με τους Ταγίπ Ερντογάν και Μπεσίρ Αταλάι, ο κ. Κιουτσιούκ ανέφερε ότι η πρώτη της «κυβέρνησής» του οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι εντός του κόμματος Εθνικής Ενότητας δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την δημοκρατία. «Είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας». Οι οκτώ «βουλευτές» που έφυγαν από το κόμμα του, πρόσθεσε, το πρόδωσαν και συνεργαζόμενοι με την αντιπολίτευση έριξαν την «κυβέρνηση».

Πίσω από αυτό, είπε ο κ. Κιουτσιούκ στο Ανατολή, με επικεφαλής τον «πρόεδρο» Ντερβίς Έρογλου υπάρχουν αυτοί που θέλουν να διατηρήσουν το στάτους κβο στο ΚΕΕ, θυμίζοντας ότι σε ένα χρόνο έκαναν δύο εκλογικά συνέδρια, πιστά στο καταστατικό του κόμματος και εργάστηκαν για την εσωκομματική δημοκρατία.

Ο λόγος που μετέβη στην Άγκυρα, συνέχισε, είναι για να ευχαριστήσει την Τουρκία για την βοήθειά της προς το ψευδοκράτος και «για αυτό δεν πρέπει κανείς να ενοχληθεί». «Δεν βγήκαμε ποτέ εκτός δημοκρατικών θέσμιων, οι ενέργειές μας είναι διαφανείς. Εγώ θα έρθω στην Άγκυρα και σήμερα και αύριο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου επιβάλλει εμένα εμπάργκο. Η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της μητέρας πατρίδας». Εκεί, είπε, υπάρχει μια κυβέρνηση με την οποία συνεργάστηκε πλήρως και δεν αισθάνεται ότι πρέπει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν γι’ αυτό το θέμα. (Χτες είχε ασκηθεί κριτική από την αντιπολίτευση στα κατεχόμενα επειδή είχε μεταβεί στην Άγκυρα την ημέρα που θα διορίζονταν η νέα «πρωθυπουργός»).

Η νέα «κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Κιουτσιούκ, δεν αντιπροσωπεύει την βούληση των Τ/κ και της λεγόμενης βουλής. Δεν φοβάται, είπε, την βούληση του κόσμου και δεν την ψάχνει, όπως άλλοι, σε άλλο μέρος, παρά στις κάλπες. Στις 28 Ιουλίου η εντολή του κόσμου θα φανεί, σημείωσε.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου