Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΝΕΡΙΤ θα ονομάζεται η νέα ΕΡΤ – Θα απασχολεί 1000 με 1200 άτομα προσωπικό – Αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα γίνουν εκλογές

- Μέχρι τις 29 Αυγούστου η επαναλειτουργία της ΕΡΤ
- ΝΕΡΙΤ θα ονομάζεται η νέα δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση
- 1000 με 1200 άτομα προσωπικό θα απασχολεί
- Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για όλες τις τροπολογίες και τα λουκέτα σε όλες τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για την ΕΡΤμε την κυβέρνηση της χώρας να διαμηνύει ότι στην περίπτωση που δεν ψηφιστεί θα γίνουν εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό έδωσε τα πρώτα στοιχεία για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ σχολίασε και την κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας, με θέμα την ΕΡΤ.

Ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με το όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Ο φορέας θα απασχολεί 1000 με 1200 άτομα προσωπικό, ενώ ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Για το υπάρχον προσωπικό διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Σχετικά με τη διαφωνία των αρχηγών της ελληνικής κυβέρνησης, για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ.Κεδίκογλου σημείωσε ότι οι κ.Βενιζέλος και Κουβέλης ήταν ενήμεροι, ενώ είχαν το νομοσχέδιο στα χέρια τους από την περασμένη Κυριακή. Τόνισε παράλληλα ότι δε θα ταραχτούν οι σχέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης.

Τόσο προς το εξωτερικό, τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης δηλαδή, όσο και ως προς το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ το Μαξίμου έχει ένα σαφές μήνυμα να περάσει:
Εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε η χώρα πάει σε εκλογές.

Οι αρχηγοί αναμένεται να καθίσουν και πάλι γύρω απ' το ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Η ΕΡΤ θα είναι κλειστή, επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς θα έχει επιβάλει ένα δεδικασμένο στους άλλους δύο. Από 'κει και πέρα το παλιό και γνώριμο για το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο επί υπουργεία Μόσιαλου θα λειτουργήσει κατευναστικά, ενώ και το σχέδιο για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ εντός των επόμενων εβδομάδων θα ικανοποιήσει και το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για ανοιχτή ΕΡΤ. Εάν αυτά θα επιβεβαιωθούν μένει να φανεί στην επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών.

Αυτήν τη στιγμή τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ελλάδας μεταδίδουν πρόγραμμα παρά την απεργία που έχει προκηρυχθεί από την Ένωση Συντακτών της Ελλάδας. Στο καταστατικό της απεργίας διευκρινίζεται ότι δεν θεωρείται σπάσιμο της απεργίας η αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ.

Το Βήμα FM, ο Flash και ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ Κόκκινο, μεταδίδουν μόνο ειδήσεις για τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ κάνουν και αναμετάδοση του απεργιακού προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Σε έναν από αυτούς, στο Βήμα, μίλησε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Σίμος Κεδίκογλου, ενώ παράλληλα έχει αναρτηθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ.

Πηγή: newsitCY

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου