Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Στα κατεχόμενα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό - Δηλώνουν ευτυχείς που συμβάλλουν στην άρση του εμπάργκο!

Στην κατεχόμενη Κύπρο θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η έναρξη είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο. Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, υπό την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λίντα Παρκ, είχε συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, το λεγόμενο πρόεδρο της "βουλής" Χασάν Μποζέρ και τον «υπουργό» παιδείας, νεολαίας και αθλητισμού Ασίμ Ιντρίς.

Η κ. Παρκ δήλωσε πως είναι ευτυχείς που συμβάλλουν στη βελτίωση του αθλήματος του Ταεκβοντό στη "βόρεια Κύπρο" και υπογράμμισε τη σημασία του αθλητισμού "σε όλες τις χώρες".

Ανέφερε πως έγιναν προσπάθειες να τους αποτρέψουν να επισκεφθούν τη "βόρεια Κύπρο" αλλά δεν άλλαξαν την απόφασή τους. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ταεκβοντό, σημείωσε, δεν είναι πολιτική οργάνωση και θα είναι ευτυχείς εάν συμβάλουν στην άρση των "εμπάργκο".

Από την πλευρά του ο κ. Ερογλου είπε πως ευχαρίστησαν την Ομοσπονδία για τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο ψευδοκράτος και έκανε αναφορά στην "επιβολή αθλητικού εμπάργκο" στους Τουρκοκύπριους.

Ο λεγόμενος πρόεδρος της "βουλής" των κατεχομένων ανέφερε από την πλευρά του πως τα πολιτικά θέματα πρέπει να συζητούνται στο πολιτικό πεδίο και όχι να παρεμβάλλονται στα αθλητικά δρώμενα.

Ο Ασίμ Ιντρίς είπε πως τα πολιτικά "εμπάργκο" δεν πρέπει να εφαρμόζονται στον τομέα του αθλητισμού.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου