Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λάρνακα: Επίθεση, ξύλο και βρισιές στη δίκη για το μακελειό της Κοφίνου από τους συγγενείς του θύματος

- Για άλλη μια φορά οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν μόλις αντίκρισαν τον κατηγορούμενο
- Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αφού επενέβησαν άνδρες της ΜΑΑΔ
- Κατά τη λήξη της διαδικασίας, η σύζυγος του θύματος λιποθύμησε, ενω ένταση επικράτησε εντός του δικαστηρίου

Δεν καταλαγιάζει η οργή και ο θυμός των συγγενών του Παναγιώτη Σταύρου από την Κοφίνου. Επιτέθηκαν στον δολοφόνο του ο οποίος παραδέχθηκε στο δικαστήριο ανθρωποκτονία

Ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας τα ίδια μπλουζάκια με την φωτογραφία του δολοφονηθέντος πάνω και στα οποία αναγραφόταν η ημερομηνία του φονικού καθώς και το σύνθημα «Είσαι ο ήρωάς μας που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας», η σύζυγος, τα τρία του παιδιά, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του Παναγιώτη Σταύρου βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστήριο Λάρνακας όπου διεξήχθη το πρωί η ακροαματική διαδικασία του φόνου.

Για άλλη μια φορά οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν μόλις αντίκρισαν τον κατηγορούμενο για το φόνο του αγαπημένου τους προσώπου.

Η οργή και ο θυμός τους δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν μόλις ο κατηγορούμενος Πρόδρομος Χατζήπαναγη άλλως Γιαννής παραδέχθηκε την ανθρωποκτονία του 53χρονου Σταύρου. Οι συγγενείς του επιτέθηκαν λεκτικά ενώ η μεγάλη ένταση προκλήθηκε αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας όπου οι συγγενείς του θύματος με άγριες
διαθέσεις προσπάθησαν να αρπάξουν και να κτυπήσουν τον κατηγορούμενο.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αφού επενέβησαν άνδρες της ΜΑΑΔ οι οποίοι δημιούργησαν το ανθρώπινο τείχος γύρω από τον κατηγορούμενο ο οποίος άκουγε τις φωνές των συγγενών και των συγχωριανών του θύματος με σκυμμένο το κεφάλι.

Τραγικές φιγούρες στην αίθουσα του Δικαστηρίου, η σύζυγο και τα τρία παιδιά του θύματος, οι δύο γιοί του και η κόρη του, εκ των οποίων και ο 27χρονος γιος του Γιώργος Γεωργίου ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά του κατηγορούμενου.

Μάλιστα με την λήξη της διαδικασίας, η σύζυγος του θύματος λιποθύμησε ενώ η ένταση που επικράτησε εντός του δικαστηρίου συνεχίστηκε σε πιο ήπιους ρυθμούς και στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου όπου παρέμειναν οι συγγενείς του θύματος μέχρις ότου οδηγηθεί στην κλούβα ο κατηγορούμενος ο οποίος υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές όπου θα παραμείνει μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Παραδέχθηκε ανθρωποκτονία ο κατηγορούμενος
Επί της διαδικασίας ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ανθρωποκτονία με θύμα τον 53χρονο Παναγιώτη Σταύρου ενώ η Γενική Εισαγγελία κατέθεσε αίτημα για αναστολή ποινικής δίωξης για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης το οποίο εγκρίθηκε από το Κακουργιοδικείο.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την ενοχή του σε 9 κατηγορίες οι οποίες αφορούν την ανθρωποκτονία με θύμα τον Παναγιώτη Σταύρου, τις απόπειρες φόνου κατά των Γιώργου Γεωργιου, Αδάμου και Παναγιώτη Λάμπρου και της Κατερίνας Χατζηκουμπάρου, παράνομη κατοχή στρατιωτικού πυροβόλου όπου Καλάσνικοφ, παράνομη μεταφορά στρατιωτικού πυροβόλου όπλου τύπου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 3 Ιουλίου 2013 όπου θα γίνει η ανάγνωση των γεγονότων και ακολουθεί η επιβολή της ποινής σε μεταγενέστερο στάδιο.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου