Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Cablenet στην κινητή τηλεφωνία

Στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας εισέρχεται η Cablenet μέσω της εξαγοράς της Lemontel Mobile.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε και πλέον η Cablenet αποκτά πρόσβαση στην κινητή τηλεφωνία μέσω του MVNO (mobile virtual network operator) της Lemontel η οποία πρόσφερε prepaid πακέτα κινητής τηλεφωνίας.

Ήδη, σε τεχνικό επίπεδο ξεκίνησαν οι διαδικασίες ενσωμάτωσης στα συστήματα των δύο εταιρειών.

Η Lemontel παρέχει υπηρεσίες μέσω του δικτύου της Cyta.

Τη σημασία της εξαγοράς τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Σιακόλας ο οποίος, μιλώντας στο InBNews, υπενθύμισε πως η Cablenet πάντα ενδιαφερόταν για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας και η εξαγορά μίας εταιρείας με δίκτυο MVNO αποτελεί ένα καλό τρόπο για αυτήν την κίνηση. «Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το ρίσκο και δεν υπάρχει ο κίνδυνος σημαντικών καθυστερήσεων». Ο κ. Σιακόλας έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα κόστους, αφού το περιθώριο κέρδους σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μειωμένο λόγω των χρεώσεων των εταιρειών που παρέχουν τα δίκτυα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με την είσοδο στην post paid να δημιουργηθούν και πακέτα με όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία φτάνει να δίδεται στον πελάτη συγκριτικό πλεονέκτημα.

Το brand name της Lemontel θα διατηρηθεί για τις υπηρεσίες prepaid, δήλωσε στο InBusinessNews, o Aντρέας Μαυρίδης ΙΤ & Operations Director της Cablenet. Από εκεί και πέρα, στόχος της εταιρείας είναι όπως μέχρι το τέλος του χρόνου εισέλθει μέσω του MVNO και στην post paid κινητή τηλεφωνία, πρόσθεσε ο Α. Μαυρίδης.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου