Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κυπριακό και οικονομία στο επίκεντρο δείπνου Αναστασιάδη - Ρομπέι

Το Κυπριακό και θέματα που άπτονται της οικονομίας αναμένεται να βρίσκονται στο επίκεντρο του δείπνου που παραθέτει αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Βαν Ρομπέι αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε πρόσφατα στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των οποίων φέρεται να μετέφερε κάποιες ιδέες στην τουρκική πολιτειακή ηγεσία.

Αναφορικά με την οικονομία, στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρίσκεται η προσπάθεια που καταβάλλει η κυπριακή Κυβέρνηση για εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότηση, μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020.

Το θέμα έχει ήδη εγερθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προκειμένου η επιπλέον χρηματοδότηση της Κύπρου να εξασφαλισθεί από κάποιες «γραμμές» του κοινοτικού προϋπολογισμού που υπάρχει «περιθώριο» μετακίνησης ποσών.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να μην επιβαρυνθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός και να μην διαφοροποιηθεί η κατανομή των κονδυλίων που θα διατεθούν προς τα άλλα κράτη-μέλη, μέσω του ΠΔΠ 2014-2020.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου