Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια διάκριση για 25χρονους Κύπριους επιχειρηματίες

Μια καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου μέσα σε μερικούς μόνο μήνες. Ο Κωνσταντίνος Χρίστου, ο Γιώργος Ηρακλέους, ο Γιώργος Μακκούλης και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, φίλοι από το στρατό και απόφοιτοι του Imperial College London, κατάφεραν στα 25 τους και μέσα σε λίγους μήνες, να κάνουν μια δυναμική αρχή στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας, υλοποιώντας την ιδέα τους για μια εταιρία, η οποία διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που προτίθενται άλλες εταιρίες να επενδύσουν για διαφημίσεις στις εφαρμογές των κινητών – κόντρα στα ενοχλητικά banner adds.

«Η εταιρία Avocarrot, στην ουσία, είναι μια πλατφόρμα με τη βοήθεια της οποίας οι εταιρίες μπορούν να προσφέρουν επιβραβεύσεις σε χρήστες των εφαρμογών (applications) για τα κινητά. Για παράδειγμα, στον χρήστη που τρέχει στο πάρκο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τρέξιμο, μόλις τελειώνει τη διαδρομή του, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του λέει ότι κέρδισε ένα ενεργειακό ποτό. Στο χρήστη ενός παιχνιδιού, ο οποίος καταφέρνει να ξεπεράσει το ρεκόρ του, θα προσφέρεται μια σοκολάτα, ενώ σε κάποιον που χρησιμοποιεί εφαρμογή για μαγειρική, θα προσφέρεται μια σπάτουλα. Αυτή είναι η λογική πίσω από την εταιρία μας» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Χρίστου, ένας από τους ιδρυτές.

«Όπως έχει αποδειχθεί, μόνο δύο στους χίλιους ανθρώπους κλικάρουν στις διαφημίσεις που ξεπηδούν στις οθόνες των κινητών τους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που επενδύουν για αυτά οι εταιρίες, πάνε χαμένα. Η Avocarrot ήρθε για να μετατρέψει τις ενοχλητικές διαφημίσεις σε δώρα, και άρα να προσφέρει στους χρήστες μια ευχάριστη εμπειρία», προσθέτει.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη νίκη της ομάδας στο Hackathon London 2012, ένα event στο οποίο νέοι από όλη την Αγγλία βάζουν κάτω τις δικές τους ξεχωριστές ιδέες, δικτυώνονται και λαμβάνουν μέρος σε ένα μαραθώνιο 32 ωρών συνεχούς ανάπτυξης της ιδέας τους. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ανέπτυξαν την ιδέα τους και προχώρησαν στην υλοποίησή της, ενώ το ίδιο ραγδαία, ήρθε και η επιτυχία. H εταιρεία τους κατάφερε μέσα σε δύο μήνες να προσελκύσει πελάτες – μεγαθήρια, όπως οι εταιρίες Unilever, Bauer Media, BBC Worldwide και CBS, ενώ αναδείχθηκε ως μια από τις 8 καλύτερες startups επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, σε διαγωνισμό της Google και της Blackbox στο San Francisco.

Τώρα, περιμένουν με ανυπομονησία το ταξίδι τους στην καρδιά της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας, δηλαδή στο Silicon Valley (το βραβείο του διαγωνισμού), όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν γνωστούς προγραµµατιστές και επιχειρηματίες. Οι τέσσερις νέοι κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία και προτρέπουν όσους έχουν μια καλή ιδέα να πιστέψουν σε αυτή.

«Θέλουμε να θυμίσουμε στους νέους, ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στον τομέα της (νεανικής) επιχειρηματικότητας. Ναι μεν η Κύπρος μαστίζεται από την οικονομική κρίση, αλλά τα σύνορα εγκαθίδρυσης καινούριων πολυκερδών εταιριών έχουν πέσει, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες για ταλέντα της Κύπρου σε παγκόσμιο επίπεδο».

Source: http://www.elita.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου