Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δημιουργία ελεύθερης ζώνης διαδικτύου στην Κύπρο

Τη δυνατότητα δημιουργίας ελεύθερης ζώνης διαδικτύου στην Κύπρο, εξέτασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι στόχος είναι ο κάθε Κύπριος πολίτης να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου και να βρίσκεται, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση αυτού του στόχου θα καταστήσει την Κύπρο «ως τη μοναδική χώρα στην Ευρώπη, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού».

Όπως είπε, «αυτό το πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί ακόμη και από την ΕΕ και αποστέλλουμε επιστολή στην αρμόδια Επίτροπο με την οποία της ζητούμε να αντιμετωπίσει θετικά αυτό το σημαντικό ψηφιακό βήμα που προσπαθούμε να κάνουμε σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για την Κύπρο».

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ακόμη ότι «υπάρχει και θετική ανταπόκριση από τις κοινότητες, καθώς 178 κοινότητες απάντησαν θετικά στην πρωτοβουλία και στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ελεύθερη ζώνη διαδικτύου και στις κοινότητες».

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης ανέφερε ότι αναμένεται η μελέτη του Γραφείου Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών (ΓΕΡΗΕΤ) για το θέμα, ενώ παράλληλα δρομολογείται η χρήση ασύρματου διαδικτύου (wi-fi) εντός των κοινοτήτων για να έχουν οι κάτοικοι των κοινοτήτων δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. «Αυτό το έργο πρέπει να προχωρήσει τάχιστα, κάποιες δυστοκίες πρέπει να ξεπεραστούν για να έχουμε το συντομότερο δυνατόν δωρεάν διαδίκτυο στις αγροτικές περιοχές», είπε.

Source: http://www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου