Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αποκαλυπτικό : Παιχνίδι συμφερόντων ο καβγάς για την αγορά τουρκοκυπριακής γης από τη Cyta.


-Μεγάλες επιχειρηματικές παρτίδες παίζονται για τη λειτουργία, του νέου κτηρίου της Cyta,
-Πληροφορίες του newsit.com.cy αναφέρουν ότι ο καβγάς γίνεται με αφορμή την πρόθεση της ΑΤΗΚ, να ενοικιάζει τον χώρο σε εταιρείες του αεροδρομίου με χαμηλότερο κόστος από την Hermes
Ο πολύς καβγάς δεν είναι για το τίποτε, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο newsit.com.cy, καθώς η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και του Νεοκλή Συλικιώτη, αποσκοπεί σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων, στην καθυστέρηση των εργασιών του νέου κτηρίου της Cyta, απέναντι από το παλαιό αεροδρόμιο στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, με την λειτουργία του εν λόγω κτηρίου το οποίο βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από το παλαιό αεροδρόμιο, τα Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ, θα είναι σε θέση να ενοικιάζει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αερομεταφορών, εκτελωνιστές και ταξιδιωτικά γραφεία, γραφειακούς χώρους για τις εργασίες τους, με χαμηλότερο κόστος.

Σήμερα οι εταιρείες αυτές, στεγάζονται στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και σύμφωνα με μελέτη από εγκεκριμένη εταιρεία συμβούλων ακινήτων, η οποία διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2010 και έχει στην κατοχή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ, η Hermens ενοικιάζει τους χώρους, από 59.50 ευρώ , μέχρι 68,20 ευρώ το τ.μ.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι η Cyta, θα έχει την δυνατότητα να ενοικιάζει τα γραφεία της στις ίδιες εταιρείες, στα 18 με 20 ευρώ το τ.μ.

Η ΑΤΗΚ, εκτιμά ότι η συζήτηση που αφορά την πώληση της τουρκοκυπριακής γης, για την οποία ο κύριος Χάσικος καταγγέλλει, διαφθορά, αφού αγοράστηκε προς ενάμιση εκατομμύριο, λίρες και πωλήθηκε στο Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ για 27 εκατομμύρια ευρώ, γίνεται ώστε να συνεχιστεί η υφιστάμενη μονοπωλιακή κατάσταση της Hermes.

Μπήκε στην αντεπίθεση ο Κιττής - καβγάς από αέρος με τον Γιώργο Γεωργίου

Κομματικά και άλλα συμφέροντα κατήγγειλε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Cyta, Στάθης Κιττής, όταν παρενέβη τηλεφωνικά, στην εκπομπή του MEGA «Ενημέρωση Τώρα», στην οποία ήταν φιλοξενούμενος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, χαρακτήρισε την υπόθεση ως ναυαρχίδα των σκανδάλων, καθώς όπως ανέφερε η ΚΥΠ, είχε παραδώσει έκθεση, στην προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία επιβεβαίωνε ότι ο τουρκοκύπριος ιδιοκτήτης της γης, διαμένει μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές, (αποτελεί προϋπόθεση για την πώληση περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές) .

Ο Κύριος Γεωργίου, διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του, υποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος τουρκοκύπριος «ουδέποτε διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές, αλλά πηγαινοερχόταν τακτικά από τα κατεχόμενα, ουδέποτε εργάστηκε στις ελεύθερες περιοχές, η είχε συνεισφορά στις κοινωνικές ασφαλίσεις και απλά φιλοξενήθηκε σε διάφορα υποστατικά».

Μάλιστα ανέφερε ότι τουρκοκύπριος έχει καταχωρήσει αγωγή για απάτη, εναντίων των ιδιοκτητών της εταιρείας, που μεσολάβησε για την πώληση της γης.

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι, από τον Ιούλιο του 2011, έστειλε 3 επιστολές στο Δ.Σ της CYTA, για να δοθούν τα στοιχεία της επένδυσης, χωρίς να λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, έψεξε το γεγονός ότι απορρίφθηκε η αγορά γης, η οποία βρισκόταν πλησίον της συγκεκριμένης έκτασης και είχε χαμηλότερο κόστος για το κράτος.

Σε εκείνο το σημείο, παρενέβη τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Cyta, ζητώντας από τον παρουσιαστή της εκπομπής να ρωτήσει τον κύριο Γεωργίου, για ποιο κομμάτι γης μιλά.

«Μήπως πρόκειται για το χωράφι του ιδιοκτήτη που φέρατε εσείς στη Βουλή, κύριε Γεωργίου και σχετίζεστε μαζί του» ρώτησε ο Στάθης Κιττής, αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για τη στάση του Βουλευτή στο θέμα.
Σύμφωνα με τον κύριο Κιττή τα δύο χωράφια είχαν μία απόσταση 5 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, κάτι που αμφισβήτησε ανοικτά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, με τον Στάθη Κιττή να ανταπαντά χαρακτηριστικά « Ε, αφού είναι πιο λίγα, να έρτει να το μετρήσει ο κύριος Χάσικος και ο κύριος Γεωργίου».

Πηγές του newsit.com.cy, αναφέρουν ότι ιδιοκτήτης της γης που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να είχε αγοραστεί, καθώς έφερε χαμηλότερο κόστος, είναι ο γιός πρώην τερματοφύλακα μεγάλης ομάδας, με παραδοσιακούς ψηφοφόρους που πρόσκεινται στο ΔΗΣΥ.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου