Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πράσινο από Υπουργικό για αύξηση συντελεστή δόμησης μέχρι και 25%

- Αύξηση Συντελεστή δόμησης σε ενοδοχεία μέχρι 20%- Διεύρυνση στην χρήση υποστατικών - Παράκαμψη γραφειοκρατικών διαδικασιών για ταχύτερη υλοποίηση των έργων 

Με στόχο την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων στην οικοδομική βιομηχανία και την ανάκαμψη της οικονομίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε σήμερα το Σχέδιο Πολεοδομικών Κινήτρων, που εξήγγειλε πρόσφατα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μεταξύ άλλων προνοούν αύξηση του συντελεστή δόμησης και διεύρυνση των επιτρεπόμενων χρήσεων στη βάση συγκεκριμένων προνοιών.

Επιπρόσθετα εισάγονται πρόνοιες για σύντμηση του χρόνου αδειοδότησης του έργου αλλά και διασφάλισης της έγκαιρης ολοκλήρωσής του.

Τα πολεοδομικά κίνητρα, τα οποία περιλαμβάνουν πέραν των 14 προτάσεων αναμένεται ότι θα εφαρμοστούν στα Τοπικά Σχέδια της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, σε όλες τις τουριστικές περιοχές και στις περιοχές εκτός ορίου ανάπτυξης της Δήλωσης Πολιτικής.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε και εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο τα πολεοδομικά κίνητρα θα κινούνται σε τέσσερις άξονες.

-Ενθάρρυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας και όχι απλά αύξηση της τιμής των ακινήτων, 
-Επικέντρωση σε αναπτύξεις που συνάδουν με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της οικονομίας, 
-Έμφαση στις μεγάλες αναπτύξεις που μπορούν να προσφέρουν από μόνες τους στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 
-Αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στον αστικό ιστό, στην κυκλοφορά, στο περιβάλλον και στις ανέσεις των πολιτών.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση εδώ

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου