Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να «γλιτώσει» τον Χριστόφια απο την Βουλή για το Ταμείο Αλληλεγγύης


Ασπίδα προστασίας στον τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στήνει το ΑΚΕΛ, αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της Επιτροπής Ελέγχου για συζήτηση του θέματος, που αφορά εισφορές και δαπάνες του Ταμείου Αλληλεγγύης Πίσω από το ΑΚΕΛ, κρύβεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού το κόμμα του ανέλαβε, με επιστολή που απέστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος προς τον Πρόεδρο της Βουλής, να τον «απαλλάξει» από τον κόπο, να προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου, για να καταθέσει αναφορικά με τις εισφορές και δαπάνες του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Στην επιστολή του ο κύριος Κατσουρίδης, ισχυρίζεται ότι η Επιτροπή Ελέγχου, δεν έχει αρμοδιότητα να συζητήσει το θέμα, διότι δεν πρόκειται για δημόσια δαπάνη, αλλά για χρήματα που προέρχονται από εισφορές ιδιωτών δωρητών.
Μάλιστα αναφέρει ότι πέραν από το αρχικό ποσό των 10.000 ευρώ, με το οποίο προικοδοτήθηκε το ίδρυμα, τα υπόλοιπα ποσά προέρχονται από ιδιώτες.

Την ίδια ώρα, διατυπώνει αμφιβολίες κατά πόσον μπορούν να κλητευθούν σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή ιδιώτες, οι οποίοι στο παρελθόν, ως εκ της θέσεώς τους και όχι υπό την προσωπική τους ιδιότητα, συμμετείχαν στην διοικούσα επιτροπή του Ταμείου.

Το αίτημα του ΑΚΕΛ θα συζητηθεί στην αυριανή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων στην Βουλή, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα κόμματα απορρίπτουν καθολικά τους ισχυρισμούς του κυρίου Κατσουρίδη και εμμένουν στη θέση ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας πρέπει να καθίσει στο «σκαμνί» της Βουλής.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου