Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η ώρα της κρίσης στη Βουλή για τις εκποιήσεις

Η κρισιμότερη των συζητήσεων για το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί σε κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών. 

Η συζήτηση αποτελεί συνέχεια της χθεσινής, στο επίκεντρο όμως θα βρίσκεται το κύριο και επίμαχο νομοσχέδιο των εκποιήσεων και όχι τα δευτερογενή, συνοδευτικά και ενισχυτικά νομοσχέδια που συζητήθηκαν χθες. 

Με βάση και τα όσα διαμείφθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό, αλλά και τις τροπολογίες που ετοίμασαν τα κόμματα, διαφαίνεται ότι υπάρχει έδαφος για εξεύρεση κοινής συνισταμένης, η οποία θα αναζητηθεί κυρίως στο πλαίσιο της φερεγγυότητας αλλά και της μεγαλύτερης διασφάλισης της κύριας κατοικίας. Αισιόδοξη επί τούτου ήταν και η συναφής δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Προεδρικό και κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, κυρίως προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, προλειαίνοντας το έδαφος για να υπάρξει συμφωνία. Την ίδια ώρα, όπως λέχθηκε χθες στη Βουλή, η Κεντρική Τράπεζα εντείνει τους ελέγχους αλλά και τις πιέσεις προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προχωρήσουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα σε αναδιαρθρώσεις δανείων, εφαρμόζοντας τον Κώδικα που η ίδια θέσπισε.  

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου