Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τρεις φορές νοσηλεύτηκε στο Ψυχιατρείο

Ψυχιατρικός ασθενής με ιστορικό σε βίαια ξεσπάσματα, ήταν ο 35χρονος Χρίστος Ελευθερίου από τον Κόρνο, ο οποίος προκάλεσε την προχθεσινή οικογενειακή τραγωδία στην κοινότητα. 

Την ώρα που οι συγγενείς και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ που προκάλεσε το τραγικό γεγονός και να βοηθήσουν τα δύο ανήλικα παιδιά, που έμειναν ορφανά και είδαν τον πατέρα τους να σκοτώνει εν ψυχρώ τη μητέρα τους, έρχονται στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για τον δράστη και αυτόχειρα της τραγωδίας.

Ο Χρίστος Ελευθερίου, νοσηλεύτηκε τρεις φορές στην ψυχιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου της Λευκωσίας. Την τελευταία φορά ήταν τον Ιούλιο του 2013 και τότε οι αρμόδιοι ενημέρωσαν σχετικά το ΓΕΕΦ το οποίο διέταξε τον Ελευθερίου να παραδώσει το στρατιωτικό του τυφέκιο. Όμως, ουδέποτε έφτασε παρόμοιο μήνυμα στην Αστυνομία, ώστε να μπορέσει να τον υποχρεώσει να παραδώσει το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα από το 2000.

Οι ευθύνες των αρμοδίων σ’ αυτή την πτυχή της τραγωδίας γίνονται μεγαλύτερες και από το εξής γεγονός: Όπως αποκάλυψε αρμόδια πηγή στο «Φ», από τον περασμένο Οκτώβριο αποφασίστηκε θεσμικά, όπως οι Ψυχιατρικές Υπηρεσίες ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την Αστυνομία, με κατάλογο ατόμων τα οποία δεν πρέπει να κατέχουν κυνηγετικό όπλο, λόγω της ψυχολογικής τους κατάστασης. Δυστυχώς για την 35χρονη μητέρα Σταυρούλα Φλώρου, τα παιδιά και την οικογένειά της, το όνομα του πρώην συζύγου της ουδέποτε περιλήφθηκε σε αυτό τον κατάλογο.

Φαίνεται ότι και η Αστυνομία δεν είναι άμοιρη ευθυνών και ότι πολύ πριν την προχθεσινή τραγική κατάληξη είχαν υποτιμηθεί μια σειρά από γεγονότα. Σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης μητέρας, οι ίδιοι και η Σταυρούλα είχαν κατά καιρούς καταγγείλει στην Αστυνομία της περιοχής τα εξής: Υπόθεση παράνομης εισόδου του Χρίστου Ελευθερίου στην οικεία του ζεύγους, παρά την ύπαρξη απαγορευτικού διατάγματος, κατά την οποία επέδειξε βίαιη συμπεριφορά και έσπασε διάφορα αντικείμενα. Προσπάθεια του Ελευθερίου να προκαλέσει δυστύχημα στην πρώην σύζυγό του. Επίθεση και βιαιοπραγία κατά της Σταυρούλας από τον πρώην σύζυγό της, στον χώρο εργασίας της στα Λεύκαρα. Τέλος, η οικογένεια και το θύμα είχαν ενημερώσει άπειρες φορές την Αστυνομία Κοφίνου για παρενοχλήσεις, κυρίως φραστικές απειλές κ.α. από μέρους του Ελευθερίου.

Από όλες αυτές τις υποθέσεις, μόνον η πρώτη (παράνομη είσοδος στην κατοικία του ζεύγους) έφτασε στη Δικαιοσύνη και το 2011 ο Ελευθερίου καταδικάστηκε γι’ αυτή του την πράξη. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αγγελίδη, ουδέποτε η Αστυνομία έλαβε καταγγελία για απειλές από τον Ελευθερίου σε σχέση με την κατοχή όπλου, παρά μόνο καταγγελίες για παρενόχληση, που δεν συνιστούσαν την αφαίρεση του κυνηγετικού όπλου από την κατοχή του. Από την άλλη, ο πατέρας του Χρίστου Ελευθερίου, Γιώργος, μιλώντας χθες στο «Φ» υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο προκαλούνταν οι εντάσεις μεταξύ του γιου του και της οικογένειας της πρώην συζύγου του, ήταν τα παιδιά και η απροθυμία που επεδείκνυαν για να του τα παραδίδουν όποτε ήθελε να τα δει.

Στο όλο ιστορικό που προηγήθηκε της τραγωδίας υπάρχουν και άλλα γεγονότα, τα οποία παραπέμπουν σε υποτίμηση στην αξιολόγηση της κατάστασης γύρω από το τι προηγήθηκε της τραγωδίας, από διάφορες Υπηρεσίες. Γεγονότα, για τα οποία οι μαρτυρίες της οικογένειας της Σταυρούλας, είναι καταπελτικές.

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου