Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αρχηγός Αστυνομίας: Αναγκαία η συνεργασία με ΗΠΑ για τρομοκρατία

Η συνεχής λήψη μέτρων και η συνεχής αναβάθμιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε θέματα τρομοκρατίας είναι παραπάνω από αναγκαία, ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σε χαιρετισμό σε εκδήλωση την Τετάρτη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παρουσίαση εξοπλισμού που παραχώρησε η αμερικανική Κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης κατά της τρομοκρατίας.

Στην εκδήλωση έγιναν επίσης σύντομοι χαιρετισμοί από μέλη της Αστυνομίας τα οποία έτυχαν ειδικής εκπαίδευσης για θέματα τρομοκρατίας και καταπολέμησης καταστάσεων κρίσεως σε Βόρεια Καρολίνα και Αθήνα την περίοδο 2011-2013.

Ο Αρχηγός τόνισε ότι δεδομένης της τεράστιας και συνεχιζόμενης απειλής της τρομοκρατίας, και των πολλαπλών μορφών που λαμβάνει, η συνεχής λήψη μέτρων από τα κράτη σε διάφορα επίπεδα, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

«Είναι γι’ αυτό που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή των ΗΠΑ στις προσπάθειες αναβάθμισης όσον αφορά την κατάρτιση των μελών μας, αλλά και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε», ανέφερε.

Ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι ο εξοπλισμός που παραχωρήθηκε και οι εκπαιδεύσεις αφορούν τρεις ουσιώδεις πτυχές και συγκεκριμένα τη δικανική εξέταση σκηνών εγκλημάτων τρομοκρατίας, θέματα ψηφιακής δικανικής και διαδικτυακού εγκλήματος ως επίσης, τον τρόπο δράσης των ομάδων άμεσης διαχείρισης κρίσεων.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, αφού εξέφρασε τις θερμότατες του ευχαριστίες στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ και την Πρεσβεία στη Λευκωσία για τη στήριξη και βοήθειά τους, εξέφρασε την ελπίδα και την πεποίθηση η συνεργασία αυτή να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, «με στόχο να κερδίσουμε το στοίχημα της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών και των κρατών από την τρομοκρατία και άλλες μορφές σοβαρού εγκλήματος».

Ο Βοηθός Πρέσβης των ΗΠΑ Andrew Schofer στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Πρέσβης στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας, προσθέτοντας ότι η συνεχής συνεργασία με την Κυπριακή Αστυνομία είναι αναμφίβολα ένα στοιχείο καθοριστικής σημασίας για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Αναφέρθηκε στον εξοπλισμό που παραχωρήθηκε στην Αστυνομία από το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, αξίας 140,000 ευρώ αλλά και στα σεμινάρια διάρκειας 6 εβδομάδων που παρακολούθησαν 24 μέλη της ΜΜΑΔ στη Νότια Καρολίνα το 2011.

Ο κ. Schofer σημείωσε ότι αυτή η προσωπική επαφή και συνεργασία βοηθά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι τον επόμενο χρόνο η Αμερικανική Κυβέρνηση σχεδιάζει την πραγματοποίηση και άλλων σεμιναρίων για θέματα τρομοκρατίας και εμπορίας προσώπων.

Μετά τους χαιρετισμούς του Αρχηγού Αστυνομίας και του Βοηθού Πρέσβη ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις των επικεφαλής των μελών της Δύναμης που έλαβαν μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Βόρεια Καρολίνα και την Αθήνα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις εμπειρίες που αποκόμισαν και την εκπαιδευτική κατάρτιση που έλαβαν, εκφράζοντας ευχαριστίες για την ευκαιρία που τους δόθηκε να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης κατά της Τρομοκρατίας και Πρωτοβουλίας για την Περιφερειακή Ασφάλεια (Antiterrorism Assistance Program and Regional Security Initiative) που υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, 41 μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας έτυχαν εκπαιδεύσεων σε ΗΠΑ και Ελλάδα το 2011 και το 2013.

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου