Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

10+1 στερεότυπα που μαρτυρούν πως είσαι Κυπραίος!

Τα στερεότυπα είναι μία μάστιγα σε κάθε κοινωνία σε αυτό το γαλαξία, που έτσι και στεριώσουν είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα απομακρύνεις, να τα ξεφορτωθείς και να ζήσεις χωρίς αυτά.
Περνάνε από γενιά σε γενιά και θαρρείς πως τα φέρνεις μαζί σου, σαν να είναι μέσα στα χρωματοσώματα που παίρνεις από τους γονείς σου (αυτή ήταν όλη κι όλη η βιολογία που θυμόμουνα από το σχολείο).

Πίσω στα δικά μας.

Η Κύπρος προφανώς δε θα μπορούσε να μην έχει πληθώρα στερεοτύπων όσον αφορά στον τρόπο ζωής, lifestyle, απόψεων και αντιλήψεων απαρχαιωμένων. Είναι άπειρα ωστόσο εμείς θα σας παρουσιάσουμε κάποια από αυτά!
  • Το να έχεις στην Κυπριακή κοινωνία του 21ου αιώνα παιδί εκτός γάμου είναι κάτι που σοκάρει. Και μπορεί να μην στο πουν αλλά οι ψίθυροι θα δίνουν και θα παίρνουν.
  • Στάνταρ κάνοντας ένα παιδί, δεν μπορεί να μείνει αβάφτιστο πέραν των 8 μηνών. Λες και οι γονείς έχουν τη βάφτιση προετοιμασμένη από τότε που ο μπέμπης ή μπέμπα είναι ακόμα σε στάδιο ωαρίου και σπερματοζωαρίου.
  • Η 25η Μαρτίου είναι μία εθνική εορτή που για κάποιο λόγο είθισται να τρώμε ψάρι. Άσχετα αν τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου έχουμε ξεκληρίσει ότι τετράποδο ζώο κυκλοφορεί στον πλανήτη (αναφέρομαι σε γουρουνάκια, αγελαδίτσες και αρνάκια)!
  • Αν είσαι γυναίκα, γύρω στα 30 και δεν έχεις ακόμα παντρευτεί χαρακτηρίζεσαι γεροντοκόρη. Και αρχίζουν τα προξενιά από θείους, φίλους και γνωστούς να σκάνε σαν σίφουνας στο πατρικό σου!
  • Η μοναδική αληθινή κληρονομιά που παίρνεις από την οικογένειά σου είναι σίγουρα η ομάδα που υποστηρίζεις. Αυτή η κληρονομικότητα!
  • Τι κι αν δεν περνάς ούτε απ’ έξω από την εκκλησία. Το Σάββατο της Ανάστασης (γιου νόου Λαμπρατζιά, λαμπαδίτσες κλπ) θα είσαι εκεί!
  • Πριν ακόμα γεννηθείς η μοίρα σου είναι δεδομένη. Αν όχι η μοίρα σου γενικότερα, το όνομά σου σίγουρα! Πόσες γιαγιάδες έχουν “σφαχτεί” πωρωμένες απαιτώντας το νεογέννητο μωρό να έχει το όνομά τους. Καμία πρωτοτυπία πια!
  • Μήπως ο πατέρας ή η μητέρα σου είναι γιατρός ή δικηγόρος; Μήπως έχουν δικό τους ιατρείο ή δικηγορικό γραφείο; Πες αλεύρι… η δουλειά τους σε γυρεύει!
  • Αν ήσουν διαβαστερό παιδί και κατάφερες να περάσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου οι μανάδες και οι πατεράδες έχουν την εντύπωση πως φοιτάς στο Harvard ή στην Οξφόρδη ή στο MIT. Κουλάρετε και λίγο. Ιτσ τζαστ ε γιουνιβερσιτυ (ελπίζω να μην διαβάζει η καθηγήτρια των αγγλικών μου).
  • Το όνειρο κάθε γονιού για το παιδί του (ειδικά για τις κόρες) είναι όταν μεγαλώσει να γίνει δασκάλα (δασκαλούα actually) άσχετα αν θα είναι άνεργη για την επόμενη 20ετία τουλάχιστον!
  • Το διαζύγιο δεν είναι ποτέ η λύση στην Κυπριακή κοινωνία. Τι θα πει ο κόσμος; Τι θα πει ο παππούς και η γιαγιά; Τι θα πει ο κόκορας του γείτονα;
source:  http://neolaiacy.com


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου