Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

To Σάββατο το 42ο Συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

Με αιχμή το Kυπριακό και την κρίσιμη φάση που διέρχεται 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, αλλά και το θέμα της νεολαίας, πραγματοποιείται το Σάββατο στη Νέα Υόρκη το 42ο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Την κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η επίτροπος Αποδήμων, Καίτη Κληρίδου, ενώ θα παρευρεθούν επίσης και θα μιλήσουν ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης κι ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, Νίκος Χριστοδουλίδης. Να σημειωθεί ότι η κ. Κληρίδου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο μνημόσυνο για την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, το οποίο θα γίνει στις 6 Απριλίου στον Αγιο Δημήτριο Αστόριας και θα μιλήσει στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει στο κοινοτικό κέντρο. Επίσης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην εθνική παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Κώστας Τσέντας είπε ότι το θέμα της νεολαίας και πώς θα συμβάλει και στο κυπριακό, αλλά και στη ζωή της ομοσπονδίας και τα πολιτιστικά ζητήματα, θα συζητηθεί εν εκτάσει στο συνέδριο.

«Θα γίνει συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του τμήματος της νεολαίας της ομοσπονδίας και άλλοι νέοι από σωματεία και μαζί με τους συνέδρους θα εξετάσουμε το πώς ως Κυπριακή Ομοσπονδία να βοηθήσουμε τη νεολαία να συμμετάσχει ενεργά σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την Κύπρου στην Αμερική, δηλαδή το εθνικό μας θέμα, πολιτιστικά κι άλλα», είπε.

Καθώς τον Ιούλιο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανέφερε ο κ. Τσέντας, το συνέδριο θα συζητήσει ενέργειες μέσω των οποίων η Ομογένεια της Αμερικής θα προβάλει το κυπριακό στην Ουάσιγκτον και σε κάθε ένα που μπορεί να επηρεάσει στη σωστή κατεύθυνση.

Αυτό, πρόσθεσε, θα συνδυαστεί με ειδική συζήτηση που θα οργανωθεί στην απογευματινή συνεδρίαση, στο οποίο θα γίνει ενημέρωση από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβη Νίκο Αιμιλίου και τον πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Γιώργο Σιακκαλή, για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τον ρόλο της αμερικανικής κυβέρνησης. Θα μιλήσουν επίσης η Καίτη Κληρίδου κι ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ. Θα δοθεί η ευκαιρία στους αντιπροσώπους να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανόν έχουν για τις εξελίξεις στο κυπριακό.

Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Τσέντας, καθώς «όπως φαίνεται οι Αμερικανοί έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στο κυπριακό και στην προώθηση της λύσης, πρέπει κι εμείς ως Ομογένεια να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ετσι, μέσω του προβληματισμού που θα αναπτυχθεί, θα εξετάσουμε ποιο ρόλο μπορούμε εμείς να διαδραματίσουμε ως Ομογένεια στις ΗΠΑ».

Φέτος το συνέδριο της ΠΣΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα, μεταξύ 15-17 Ιουλίου, ώστε να συμπέσει με την επέτειο της εισβολής και ήδη έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις και στην Κυπριακή Ομοσπονδία και στην ΠΣΕΚΑ για το πώς θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

«Μία από τις ιδέες είναι να γίνουν χωριστές συναντήσεις με εκείνα τα μέλη του Κογκρέσου που ηγούνται των επιτροπών Εξωτερικών της Βουλής και της Γερουσίας και να δοθεί η δυνατότητα συζήτησης κι ανταλλαγής απόψεων», είπε ο κ. Τσέντας, επισημαίνοντας πως στην αντιπροσωπεία της ΠΣΕΚΑ θα επιδιωχθεί η συμμετοχή ομογενών από τις εκλογικές περιφέρειες των πολιτικών.

Σε σύντομο απολογισμό του για τον πρώτο χρόνο στην προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας, ο κ. Τσέντας είπε ότι «πέραν του κυπριακού και της συμμετοχής μας σε όλες τις προσπάθειες για την προώθησή του στην Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με την ΠΣΕΚΑ, ασχοληθήκαμε αρκετά με την οικονομική κρίση στην Κύπρο και πως καλύτερα μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Είμαι ικανοποιημένος που όλα τα σωματεία μέλη κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια σ’ αυτό τον τομέα».

Ταυτόχρονα, είπε, η Ομοσπονδία θα επιχειρήσει να προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές στην οργάνωση, ώστε να βοηθηθούν οι φιλανθρωπικές της δραστηριότητες κι η οικονομική της ευρωστία.

Source : www.kathimerini.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου