Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δισεκατομμυριούχος δεν αφήνει τίποτα στα παιδιά του για να μεγαλώσουν ευτυχισμένα!

Ένθερμος οπαδός της άποψης πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, φαίνεται πως είναι ένας Βρετανός εκατομμυριούχος. 

Γι" αυτό αποφάσισε να μην αφήσει τίποτα στα παιδιά του και να διαθέσει την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Ο αυτοδημιούργητος Τζον Ρόμπερτς πρόσφατα πούλησε μέρος της εταιρείας με οικιακές συσκευές που ίδρυσε, αποκτώντας 141 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κατέχει ακόμη ένα ποσοστό που αξίζει 728 εκατομμύρια. Χρήματα, όμως, που δεν θα καταλήξουν στα χέρια των παιδιών του, μετά από το θάνατό του.

«Θα σου δώσω την καλύτερη εκκίνηση στη ζωή και το τι θα κάνεις μετά εξαρτάται από εσένα». Αυτή ήταν η φιλοσοφία του πατέρα του και όπως είπε ο Ρόμπερτς στην εφημερίδα Sunday Times, την ενστερνίζεται απόλυτα. Οπως εξήγησε, θέλει τα πέντε παιδιά του να είναι ευτυχισμένα και να μεγαλώσουν φυσιολογικά, ακολουθώντας τα δικά τους όνειρα. Κάτι που δεν πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί με μία τεράστια περιουσία, όπως η δική του.

Ο Βρετανός ίδρυσε την εταιρεία του πριν από 14 χρόνια από ένα πείσμα. Οταν παραπονέθηκε σε έναν φίλο του γιατί ήθελε να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως πωλητής, εκείνος του έθεσε μία πρόκληση. Εβαλαν στοίχημα για 1 λίρα ότι ο Ρόμπερτς δεν θα καταφέρει να ιδρύσει τη δική του εταιρεία.

Ο χαμηλόμισθος, όμως, εξελίχθηκε σε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο επιχειρηματία, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Guardian. Ο Ρόμπερτς δεν είναι ο μοναδικός εκατομμυριούχος που δηλώνει πως δεν θέλει να αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του. Κάτι ανάλογο είχε πει και ο Μπιλ Γκέιτς το 2010, εξηγώντας πως αν γινόταν αυτό δεν θα ήταν καλό ούτε για τους απογόνους του, ούτε για την κοινωνία.

- Source : http://www.tothemaonline.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου