Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κρούει το κώδωνα του κινδύνου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου – Στα όρια της η οικονομική κατάσταση

Το κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η οποία έφτασε στα όριά της, έκρουσε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

"Εδώ και τέσσερα χρόνια οι προϋπολογισμοί του Πανεπιστημίου ελαττώνονται δραματικά. Έχουμε φτάσει πλέον στα όρια μας", ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

Επεσήμανε την ανάγκη επενδύσεων στο κτιριακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου γιατί ο αριθμός των φοιτητών έχει αυξηθεί με τέτοιους ρυθμούς, "που έχουμε πλέον σοβαρό πρόβλημα στέγασης των παιδιών".

Χαρακτηρίζοντας το θέμα της ανέλιξης του ακαδημαϊκού προσωπικού ως "σοβαρό πρόβλημα", ο κ. Χριστοφίδης είπε πως το Πανεπιστήμιο πρότεινε όπως οι ανελίξεις γίνονται χωρίς επιβάρυνση γιατί είναι μέσα στα πλαίσια της αξιολόγησης των συναδέλφων στο πανεπιστήμιο, που αυτό δεν μπορεί να σταματήσει. Επεσήμανε δε πως ούτε στην Ελλάδα, όπου επικρατεί μια πρωτοφανής κρίση εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχουν σταματήσει οι ανελίξεις του ακαδημαϊκού προσωπικού των πανεπιστημίων.

"Θα είναι δραματικό αν η κρίση σταματήσει την ανάπτυξη των πανεπιστημίων", είπε.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τέθηκαν θέματα που συνδέονται με την έναρξη λειτουργίας της ιατρικής σχολής και την επίσπευση της σύναψης της σχετικής συμφωνίας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα στην αγγλική γλώσσα, το αίτημα της εναλλακτικής διαδικασίας εισαγωγής φοιτητών στο πανεπιστήμιο Κύπρου και την πλήρωση κενών ακαδημαϊκών θέσεων.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Ομήρου είπε πως το "Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το ανώτατο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, αποτέλεσε ένα όραμα για τον κυπριακό λαό, θα έλεγα και για την κυπριακή πολιτεία και θα πρέπει αυτά τα ζητήματα που εγείρει -με πολλή αγωνία μπορώ να πω -η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κύπρου να αντιμετωπιστούν θετικά τόσο από την εκτελεστική όσο και από τη νομοθετική εξουσία".

"Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με το Πανεπιστήμιο Κύπρου για να βοηθήσουμε στο μέτρο των δικών μας δυνάμεων στο να επέλθουν εκείνες οι τροποποιήσεις ή αλλαγές στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που να ικανοποιούν πράγματι αυτές τις ανάγκες που έχει σήμερα το Πανεπιστήμιο Κύπρου για να μπορεί να προχωρήσει δημιουργικά προς το μέλλον", κατέληξε.

source: http://www.tothemaonline.com


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου