Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Έργα υποδομής ζητά ο Δήμος Γερμασόγειας

Mε απαιτήσεις για την εκτέλεση έργων προτεραιότητας και κυρίως τον καθορισμό χρονικών πλαισίων έναρξης και ολοκλήρωσης διαφόρων έργων υποδομής, τα οποία θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή Γερμασόγειας, αναμένει o τοπικός Δήμος από τον υπουργό Εσωτερικών και τους προϊσταμένους των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων. 

Σε υπόμνημα προς τον Σωκράτη Χάσικο ο Δήμαρχος Ανδρέας Γαβριηλίδης απαρριθμεί μια σειρά σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό διάστημα. 

Στις προτεραιότητες που θέτει ο Δήμαρχος, κυριαρχούν οδικά έργα, η κατασκευή των οποίων θα συμβάλει σημαντικά στην απρόσκοπτη συγκοινωνία του Δήμου με παρακείμενες περιοχές και υπεραστικούς δρόμους, όπως η κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου που να οδηγεί έξω από τον πυρήνα Γερμασόγειας και να συνδέει τις κοινότητες βόρεια του υδατοφράκτη. 

Ειδικότερα ζητείται ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, με την επισήμανση ότι τα κατασκευαστικά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρξει οποιαδήποτε σχετική απόφαση.

 Eπιπλέον τίθενται τα θέματα της βελτίωσης της οδού Βοιωτίας – Ιλιάδος για να είναι επαναστροφή οχημάτων στον παραλιακό δρόμο, της κατασκευής κυκλικού κόμβου στη συμβολή της οδού Χριστάκη Κράνου με την οδό Δαιδαλίδων, της κατασκευής του παραλιακού πεζοδρόμου και της ανέγερσης τεσσάρων μικρών αναψυκτηρίων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου με όλες τις υπηρεσίες υγιεινής ή τις υπόλοιπες υπηρεσίες προς τους περιπατητές και τους λουομένους. 

Στα βασικά αιτήματα της Γερμασόγειας, περιλαμβάνεται και η κατασκευή πέντε ακόμη παράλληλων κυματοθραυστών και δημιουργία οργανωμένου χώρου στάθμευσης «Park and Ride» κοντά στον κυκλικό κόμβο της περιοχής. Τέλος, ζητείται η ετοιμασία ρυθμιστικού σχεδίου για την αναμόρφωση του παραδοσιακού πυρήνα της Γερμασόγειας και σχεδίου διαμόρφωσης του ποταμού Άμαθου, από την εκβολή του μέχρι τον υδατοφράκτη, σε γραμμικό πάρκο. 

 Source : http://www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου