Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αποφάσεις Π.Γ ΔΗΣΥ και ΝΕΔΗΣΥ για Τ.Μητσόπουλο

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο ΔΗΣΥ μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε στις 13:30 την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας συνεπεία ρήξης ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

Σε δηλώσεις μετά την τριαντάλεπτη, έκτακτη, συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε όπως ο ΔΗΣΥ κηρύξει τριήμερο πένθος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι σημαίες στα κεντρικά και επαρχιακά γραφεία του κόμματος θα κυματίζουν μεσίστιες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τον συγκλονισμό και την βαθύτατη θλίψη για τον αιφνίδιο, αδόκητο και σκληρά πρόωρο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου.

Διερμηνεύουμε αισθήματα οδύνης και πένθους που διακατέχουν ολόκληρο τον κόσμο της Κύπρου, την ώρα που μας φεύγει ένας άνθρωπος που λάμπρυνε με την παρουσία και την προσφορά του τη δημόσια ζωή του τόπου μας. Αυτή τη σκληρή ώρα, της τόσο ξαφνικής και αναπάντεχης απώλειας, η οδύνη σμίγεται με την υπερηφάνεια της ηγεσίας, των μελών και των φίλων του κόμματος μας που μια τόσο ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, όπως ήταν ο εκλιπών Υπουργός Άμυνας, υπηρέτησε και ανέδειξε με τη δράση του την παράταξή μας.

Προσηνής, καλοσυνάτος και εκλεπτυσμένος, ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που πέτυχε με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο, μαζί με το λειτούργημα της πολιτικής.

Ο Τάσος ήταν σοβαρός, μεθοδικός, διαλλακτικός και μετριοπαθής πολιτικός, που ήξερε να υπηρετεί αρχές και να στέκεται σε αξίες. Πιστός και αφοσιωμένος αξιωματούχος, ήταν πάντα σαφής και καθαρός, αθεράπευτα αντίπαλος του λαϊκισμού, αποφεύγοντας σταθερά τις εντάσεις και την οξύτητα. Αποτέλεσε ένα μοναδικό υπόδειγμα πολιτικού ανδρός.

Με τη δράση του, ο Τάσος Μητσόπουλος εξύψωσε τον πολιτικό μας πολιτισμό. Είχε ένα μοναδικό τρόπο και βρήκε την ισορροπία να είναι ταυτόχρονα πολίτης της Ελλάδας και της Κύπρου. Συνέδεσε την ζωή του με την κοινή Ευρωπαϊκή πορεία ολόκληρου του Ελληνισμού, μέσα από την πλούσια δράση του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την Νέα Δημοκρατία, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα Υπουργεία Συγκοινωνιών και Έργων και Άμυνας της Κύπρου κατά την Υπουργική του θητεία.

Για μας εδώ στον Δημοκρατικό Συναγερμό ήταν ο Τάσος μας, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ο βουλευτής, ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, ο Υπουργός μας. Ο άνθρωπος που συνέθετε και αποφόρτιζε τις εντάσεις. Πράος, ως ταπεινός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάσχιζε για να προσδίδεται ουσία στην πολιτική διεργασία. Ο πολιτικός που με το ήθος και την αξιοπρέπεια του, προσέδιδε αξία στην παράταξή μας. Αυτό το ήθος και η ευπρέπειά του, είναι η μεγάλη του πολιτική κληρονομιά σε εμάς.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στη σύζυγό του Κατερίνα και στα δυο παιδιά του, στον πατέρα του Άρη, στην αδελφή του Ευαγγελία, όπως και σε όλη την οικογένεια του, τους δικούς του και δικούς μας ανθρώπους που περνούν αυτή την αβάσταχτη δοκιμασία. Θέλουμε να νοιώθουν ότι θα είμαστε δίπλα τους.

Ο Τάσος Μητσόπουλος αφήνει μια έντονα θετική αύρα και την ανεξίτηλη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Αποτελεί μια τεράστια και δυσαναπλήρωτη απώλεια για όλους μας. Η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια.

Αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού

Κηρύττεται 3ήμερο πένθος.


Κάθ´ όλη της διάρκεια του 3ημερου πένθους, οι σημαίες στα Κεντρικά, Επαρχιακά και Τοπικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κυματίζουν μεσίστιες.


Στην κηδεία του εκλιπόντος θα παραστεί σύσσωμο το Εκτελεστικό Γραφείο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, και το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος όλα τα Γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα παραμείνουν κλειστά.


Κατά τη διάρκεια του 3ημερου πένθους αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Άνοιγμα από αύριο Κυριακή ηλεκτρονικού βιβλίου συλλυπητηρίων για τον Τάσο Μητσόπουλο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.disy.org.cy


Περαιτέρω ενέργειες στη μνήμη του εκλιπόντος θα προγραμματιστούν και θα ανακοινωθούν σύντομα.


ΝΕΔΗΣΥ – ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τάσο

Η ΝΕΔΗΣΥ και η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ με βαθύτατη θλίψη θρηνούν σήμερα τον άδικο και απροσδόκητο χαμό του έντιμου ανθρώπου, φίλου και πολιτικού της Κύπρου, Τάσου Μητσόπουλου. Τον άνθρωπο που ανδρώθηκε μέσα από τις τάξεις της Νεολαίας και της Φοιτητικής Παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Τάσος Μητσόπουλος από τα εφηβικά και φοιτητικά του χρόνια χάραξε την πολιτική του πορεία μέσα από τις επάλξεις της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία, αλλά και της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) με διεθνή δράση στα όργανα της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP).

Κατ’ επέκταση καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο λαμπρά και αξιόλογα στελέχη του ΔΗΣΥ υπηρετώντας την Παράταξη από τις θέσεις του Εκπροσώπου Τύπου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Μεγαλύτερη τιμή ήταν ο διορισμός του, ως Υπουργός από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Το ανεπανάληπτο του ήθος, η διαχρονική του ανιδιοτέλεια, η δυσεύρετη ακεραιότητα του χαρακτήρα του, καθώς και η αγάπη του για τα ιδανικά της Πατρίδας, αποτελούν για μας πυξίδα πρότυπου πολιτικού πολιτισμού. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σε έκτακτη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου της ΝΕΔΗΣΥ αποφασίστηκε όπως:

• Κηρυχθεί τριήμερο πένθος
• Κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους, οι σημαίες στα γραφεία της ΝΕΔΗΣΥ κυματίζουν μεσίστιες
• Στην κηδεία θα παραστεί σύσσωμο το Εκτελεστικό Γραφείο και το Πολιτικό Γραφείο της Παράταξης
• Μετονομαστεί η «Σχολή Πολιτικής Επιμόρφωσης ΝΕΔΗΣΥ» σε «Σχολή Πολιτικής Επιμόρφωσης ΝΕΔΗΣΥ - Τάσος Μητσόπουλος».
• Ανασταλούν όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις της Παράταξης.
• Σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα εις μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου, που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

"Τα καλύτερα ταξίδια μας φίλοι μου είναι αυτά που δεν έχουμε κάνει ακόμα. Προσωπικά από μικρός είχα διασχίσει ολόκληρο τον κόσμο με τα φτερά του μυαλού μου. Αυτό κάνω ακόμα και σήμερα όταν έχω έντονες τάσεις φυγής από την πιεστική καθημερινότητα" – Τάσος Μητσόπουλος 

Source : http://www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου