Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Σπόνσορας η Cyta ακόμη και σε επίδειξη μόδας - Χορηγίες όπου να ’ναι...

Λευκωσία: Τα στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο τη σπατάλη και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που γινόταν, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, στη Cyta.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού μοιράστηκαν πέρα-δώθε ως χορηγίες και κατέληξαν στις τσέπες διαφόρων προσώπων για δράσεις και εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας και σκοπιμότητας. Για παράδειγμα, ποια η χρησιμότητα για τη Cyta να σπονσάρει με το ποσό των €1.000 μια σχεδιάστρια μόδας που ήθελε να διοργανώσει επίδειξη μόδας; Ύστερα, γεννάται το ερώτημα γιατί επιλέγηκε η συγκεκριμένη σχεδιάστρια και όχι κάποια άλλη ή άλλος σχεδιαστής; Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής και ποιος τα καθόρισε; Δηλαδή, να εννοήσουμε ότι, όποιος σχεδιαστής μόδας υποβάλει αίτηση για χορηγία στη Cyta θα εγκρίνεται; Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά και αναμένεται να εγερθούν, προσεχώς, σε συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, όπου ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Χρίστος Πατσαλίδης θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να δώσει εξηγήσεις για τα έργα και τις ημέρες του προκατόχου του, Στάθη Κιττή, με οδηγίες του οποίου παρεμπιπτόντως, δόθηκε η χορηγία των €1.000 για επίδειξη μόδας.

Οι χορηγίες της Cyta για το έτος 2012, που ζητήθηκαν τα σχετικά στοιχεία, ανήλθαν στις €450.000 περίπου, σύμφωνα με τους ονομαστικούς καταλόγους που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον κ. Πατσαλίδη με την ένδειξη «Εμπιστευτικό». Ανάμεσα στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έλαβαν χορηγία συμπεριλαμβάνονται η ΝΕΔΗΣΥ με το ποσό των €15.000 με θέμα «Μουσικές νότες ενάντια στις εξαρτήσεις» και η ΕΔΟΝ που έλαβε το ποσό των €30.000 για τη διοργάνωση Παγκύπριου Φεστιβάλ. Η Cyta επιχορήγησε, μεταξύ άλλων, με το ποσό των €5.000 την ομάδα, προφανώς ποδοσφαιρική, του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, μια κοινότητα της επαρχίας Λεμεσού με το ποσό των €2.000 για τη δημιουργία ιστοσελίδας, ενώ έδωσε άλλα €2.000 σε μια άλλη ιστοσελίδα για διοργάνωση συνεδρίου για γονείς και εκπαιδευτικούς. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι αυτές οι χορηγίες εξυπηρετούσαν ένα σκοπό, δεν δικαιολογούν το ύψος τους που κρίνεται ιδιαίτερα ψηλό.

Δαπάνες προέδρου της Cyta

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, ο πρόεδρος της Cyta έχει εξουσιοδότηση να εγκρίνει δαπάνες για έμμεση διαφήμιση μέχρι €75.000. Για το έτος 2012, ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού Στάθης Κιττής ενέκρινε μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες χορηγίες προς το ΑΚΕΛ ή συνδεδεμένες με το κόμμα οργανώσεις: ΑΚΕΛ - €2.000 για παγκύπριο σεμινάριο, ΕΚΑ - €5.000 για εκδήλωση, ΕΚΑ - €250 για αγορά βιβλίου και Ινστιτούτο Ερευνών «Προμηθέας» - €2.000 για τη δημιουργία ιστοσελίδας. Τονίζεται ότι, πρόεδρος του Ινστιτούτου είναι ο Γιαννάκης Κολοκασίδης, για χρόνια κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ και Διευθυντής ο Γιάννος Κατσουρίδης. Ο κ. Κιττής ενέκρινε και χορηγία €1.500 προς τους βιομήχανους – Επιμελητήριο Αμμοχώστου, €1.000 για επίδειξη μόδας και €1.500 για δεύτερη επίδειξη μόδας, με την επισήμανση όμως ότι είναι φιλανθρωπική. Ενέκρινε, επίσης, χορηγία €3.000 για την αγορά cd του τραγουδιού «You are welcome friends» του Σταύρου Χατζησάββα. Ο κ. Κιττής, λάτρης προφανώς των «celebrities events» όπως λέγεται και το όνομα του διοργανωτή, ενέκρινε χορηγία €2.000 για στήριξη βραδιάς με Ρωσίδα τραγουδίστρια. Οι μόνες ποδοσφαιρικές ομάδες που στήριξε οικονομικά ο Στάθης Κιττής, εννοείται με χρήματα της Cyta, είναι η Ομόνοια Βορόκλινης με €3.000 και τη γυναικεία ομάδα Λευκοθέα Λατσιών με €1.500. Σε αντίθεση με τις παραπάνω χορηγίες, ο κ. Κιττής ενέκρινε μόλις το ποσό των €500 για τον Σύνδεσμο Στήριξης Κακοποιημένων και Άπορων Παιδιών – Παιδικό Χαμόγελο.

Εξουσιοδότηση να εγκρίνει δαπάνες για έμμεση διαφήμιση μέχρι το ποσό των €25.000 έχει και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 Εκτελεστικός Διευθυντής ήταν ο Φώτης Σαββίδης, τον οποίο διαδέχθηκε ο Άριστος Ριρής. Από το εν λόγω ταμείο ξεχωρίζουν οι εξής τέσσερις από τις εννέα συνολικά χορηγίες που δόθηκαν κατά το έτος 2012: Επιχορήγηση συναυλίας - €2.500, επιχορήγηση ημερίδας ΠΕΟ - €3.500 και για συντήρηση ιστοσελίδας - €500. Η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών έλαβε ως χορηγία από το εν λόγω ταμείο το ποσό των €3.000, ενώ άλλες €2.000 ενέκρινε από το ταμείο που διαχειριζόταν ο Στάθης Κιττής.

source: http://www.philenews.com


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου