Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Υπό διερεύνηση η καταδίωξη του νορβηγικού στην ΑΟΖ Κύπρου

Aπό τουρκική φρεγάτα καταδιώχθηκε το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο Princess, όπως υποστηρίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, γιατί μπήκε σε «ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας».

Πρόκειται για το υπό νορβηγική σημαία σεισμογραφικό Princess, το οποίο διεξάγει τρισδιάστατες έρευνες στο τεμάχιο 9 εντός της κυπριακής ΑΟΖ και καταδιώχθηκε από την τουρκική φρεγάτα Giresun, η οποία συνοδεύει το ερευνητικό τουρκικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, "την 1η Φεβρουαρίου 2014 στις 18.40 το υπό νορβηγική σημαία ερευνητικό πλοίο Princess, το οποίο διεξήγατε τις έρευνές του ανατολικά της νήσου Κύπρος, μπήκε σε θαλάσσια ύδατα που είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα. Έπειτα από προειδοποίηση της τουρκικής φρεγάτας Giresun, η οποία βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδα Μεσογείου, στις 23. 50 διασφαλίστηκε η αποχώρησή του από τα θαλάσσια ύδατα τα οποία είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα".

Διερευνά το περιστατικό η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση δήλωσε στο SigmaLive, o αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βικτωρας Παπαδόπουλος, διερευνά το περιστατικό μετά απο νέα δεδομένα που προέκυψαν το πρωί απο τη νορβηγική εταιρεία, αν και προηγουμένως οι πληροφορίες που υπήρχαν ήταν ότι δεν υπήρξε καμία παρενόχληση στην πρώτη ενημέρωση που είχε απο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Πηγή: www.sigmalive.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παιχνίδια Στη ΔΙΚΗ Μας Θάλασσα: Τουρκική Φρεγάτα Καταδίωξε Νορβηγικό Πλοίο Στην Κυπριακή ΑΟΖ

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου