Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά θέλουν; - Θλίψη και δράμα! Πενταμελής οικογένεια έχει μετατρέψει περίπτερο σε κατοικία της

Άλλη μια δραματική ιστορία της κυπριακής μνημονιακής καθημερινότητας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η 5μελής οικογένεια του Μιχάλη Μιχαήλ από την Ξυλοτύμπου έχει μετατρέψει το περίπτερο που διατηρούσε σε κατοικία της! Η οικογένεια τυγχάνει στήριξης από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Αστυνομίας Δεκέλειας, τη Μονή Αγίου Ραφαήλ και την κοινότητα Ξυλοτύμπου, ωστόσο σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, αν και είναι σε γνώση της υπόθεσης, έχουν παραμείνει αδρανείς.

Η περιπέτεια της οικογένειας Μιχαήλ άρχισε το 2006, όταν το παλαιό σπίτι της κρίθηκε ετοιμόρροπο και επικίνδυνο για διαμονή. Τότε η οικογένεια κατέφυγε σε σπίτι με ενοίκιο και δημιούργησε παράλληλα ένα μικρό περίπτερο. Ωστόσο, οι δουλειές δεν πήγαν καλά, με αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα να εντείνονται σε βαθμό που η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι που ενοικίαζε και να μετατρέψει το περίπτερο σε κατοικία της.

Στο «σπίτι» υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά όχι ζεστό νερό, ενώ το πρόχειρο «μπάνιο» διαθέτει γκάζι υγραερίου για να θερμαίνεται το νερό στον κουβά. Παρά τις προσπάθειες του πατέρα για εξεύρεση εργασίας, παραμένει άνεργος εδώ και καιρό, με τη μία κόρη να σπουδάζει και τον γιο να είναι εθνοφρουρός. Στην ουσία, με τα έξοδα να τρέχουν και να διογκώνονται, και την οικογένεια να ζητά την κατανόηση και στήριξη των κοινωνικών Υπηρεσιών του κράτους.

Πηγή: newsit.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου