Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα: Μη εξυπηρετούμενα και ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο

Σημαντικές συναντήσεις με την πολιτική και οικονομική ηγεσία του τόπου θα έχουν από σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι βρίσκονται από χθες στην Κύπρο, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Από τις 9.00 το πρωί οι επικεφαλής της τρόικας έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

O Χάρης Γεωργιάδης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, σε σχέση με την αξιολόγηση της τρόικας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα απαιτητικό και φιλόδοξο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτή η χρονιά ίσως να είναι η τελευταία της μεγάλης δυσκολίας, που περνά ο τόπος, προσθέτοντας πως το πιο σημαντικό δεν είναι το πότε, αλλά το πώς θα ανακάμψει η οικονομία.

Εκτίμησε, εξάλλου, πως η οικονομία θα ανακάμψει μόνο αν θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δύσκολη, αλλά αναγκαία προσπάθεια, που έχουμε ξεκινήσει.

Στο μεταξύ οι τεχνοκρατικές ομάδες της τρόικας θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 12 Φεβρουαρίου. Από τις 9.00 το πρωί έχουν συναντήσεις, τεχνικής φύσεως, με τη Στατιστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ασχοληθούν με φορολογικά θέματα και θέματα προϋπολογισμού 2014.

Στις 14.00 οι τεχνοκράτες θα ανασκοπήσουν τις μακρο-οικονομικές εξελίξεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Στις 16.30 οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με την ηγεσία των εργοδοτικών οργανώσεων.

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ αναμένεται να θέσουν στους εκπροσώπους των πιστωτών τα θέματα της αναδιάρθρωσης των δανείων και την ανάγκη για πρόσθετη ρευστότητα στην αγορά, ζητήματα για τους ημικρατικούς οργανισμούς, την αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής και τα μισθολόγια.

Στις 17.30 οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν επαφές με την ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και των Υπουργείων Οικονομικών, Εμπορίου και Συγκοινωνιών για θέματα που αφορούν τον τουρισμό, που είχαν αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνάντηση ο ΚΟΤ αναμένεται να θέσει το θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας σε σχέση με τον τουρισμό και τη στρατηγική, ώστε να ανταποκριθεί ο Οργανισμός σε ποσοτικούς στόχους.

Το απόγευμα κλιμάκια της Τρόικας θα έχουν συνάντηση με την Ελληνική Τράπεζα στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. Αύριο, οι τροϊκανοί αναμένεται να συναντηθούν με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Στην ατζέντα αναμένεται να τεθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Πηγή: www.sigmalive.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου